TODELLINEN LOHDUTUS

”Niin kuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen. Te näette sen, ja teidän sydämenne iloitsee, ja teidän luunne virkistyvät kuin vihanta ruoho; ja Herran käsi tulee tunnetuksi hänen palvelijoissansa, mutta vihollistensa hän antaa tuntea vihansa”(Jes.66:13- 14).

Kysynpä sinulta: Kuinka kauan opettaja jaksaa katsoa uppiniskaista, jääräpäistä oppilasta, joka kieltäytyy ottamasta kuuloonsa neuvoja? Ei kovinkaan kauan! Profeetta Jesaja ottaa esimerkiksi ihmisen elämän korkeimman mahdollisen kuvan, äidin rakkauden lapseensa. Hän näyttää meille jotakin siitä rakkaudesta, joka Isällä on meitä kohtaan.

Eräs seurakuntamme äiti käyttää kokonaisen päivään siihen, että hän vierailee vankilassa olevan poikansa luona. Hän nousee bussiin ja ajaa tuntikaudet vain nähdäkseen häntä lyhyen ajan. Sitten äiti istuu vastapäätä poikaansa, joka on puettuna tylsään vaatteeseen ja näkee ahdistuksen tämän silmissä. Joka kerta äidin sydän kuolee vähän matkan aikana. Kuitenkaan hän ei lakkaa käymästä katsomassa poikaansa, joka on edelleen hänen poikansa, ja äiti rakastaa häntä.

Pyhä Henki tahtoo sinun tietävän, että Jumalalla on juuri sellainen rakkaus sinua kohtaan! Hän lohduttaa meitä sanomalla: ”Sanoit kerran, että annoit kaiken Jeesukselle. Sinä annoit hänen rakkautesi, ja hän rakastaa sinua yhä. En minäkään päästä sinua menemään. Minut on lähetetty tekemään sitä työtä ja aion tehdä sitä jatkossakin.”

Kukaan muu ei voi lohduttaa ketään niin kuin Pyhä Henki. Siksi sinun pitää antaa hänen asua sisimmässäsi. Hän yksin voi panna sinut nukkumaan, kuin lämpimään sänkyyn ja täyttää sydämesi täydellisellä rauhalla. Hän yksin voi todella lohduttaa sinua kivun ja surun hetkinä. Hän on ainoa, joka vakuuttaa sinulle: ”Tämä lohdutus ei ole välinaikaista, vaan ikuista”!