TÄYSI LUOTTAMUS KRISTUKSEEN

Kun puhun täydestä luottamuksesta Kristukseen, en tarkoita vain hänen pelastavaa vaan myös hänen varjelevaa voimaansa. Meidän tulee luottaa hänen Henkeensä, että hän varjelee ja tekee meidät kykeneviksi muuttumaan Jeesuksen kaltaisiksi.

Mieti omaa todistustasi. Joskus pahat teot katkaisivat yhteyden Jumalaan. Mitä hyviä töitä teit saadaksesi asiat jälleen kuntoon hänen kanssaan? Et mitään! Ei kukaan koskaan ole voinut pelastaa itseänsä.

Samoin kukaan ei ole koskaan kyennyt pitämään itseään pyhänä. Me pääsemme Kristukseen pyhyyteen päivittäin vain uskon kautta, kun luotamme Jumalan sanaan: ”Vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi”(1 Piet.1:15).

”Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa”(Kol.1:21 -23).

Huomaa lause: ”Jos te vain pysytte uskossa”. Jeesus sanoo tässä: ”Jatka luottamista minuun, eläen uskossa. Minä asetan sinut puhtaana, nuhteettomana ja pyhänä Isän eteen.”

Pyhyydessä ei ole asteita, vain kypsyydessä Kristuksessa. Olisi tyhmää mitata itseäsi jonkun kanssa, jota pidät ”pyhänä”. Meitä mitataan vain yhdellä mittarilla, ja se on Kristuksen pyhyys. Jos olemme hänessä, hänen pyhyytensä on meissä tasamääräisesti.

Sinun ei pidä koskaan katsoa toista uskovaa ja sanoa: ”Voi, kun olisin yhtä pyhä kuin hän.” Ehkä sinulla ei ole samanlaista itsekuria tai rukouselämää. Saatat joutua useammin taisteluihin tai teet enemmän virheitä. Hän ei ole yhtään enemmän Isän mieleen kuin sinäkään. Sinun ei pidä vertailla itseäsi kehenkään, koska ei kukaan ole Isän silmissä rakastetumpi kuin sinä!

Rakas pyhä! Pane pois kaikki riippuvuus lihaan ja lausu tämä julistus: ”Minä otan vastaan pyhyyden, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Olen osa hänen ruumistaan, ja Isäni näkee minut yhtä pyhänä, koska minä asun hänessä.”