JUMALAN NÄLÄSSÄ

Kun herätys puhkesi Jerusalemissa, enkeli puhui apostoli Filippukselle käskien tätä mennä Gassan erämaahan, jossa hän kohtaisi vaunuissa ajavan etiopialaisen diplomaatin. Filippus löysikin miehen lukemassa ääneen Jesajan kirjaa. Niinpä hän kysyi tältä virkamieheltä: "Ymmärrätkö myös, mitä luet?" (Ap.t.8:30).

Ilmeisesti diplomaatti oli juuttunut kohtaan, joka kummastutti häntä: ”Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa. Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa”(Jes.53:9- 11).

Yritä kuvitella etiopialaisen jännitystä, kun hän luki näitä ihania sanoja. Ilmeisesti hänellä on Jumalan nälkä. Muutoin hän ei olisi lukenut Raamattua. Jesajan profetia ilmaisi tulevan iankaikkisen kuninkaan. Jokaisen ilmestyksen jälkeen diplomaatin ajatukset varmaan suurenivat: ”Kuka tämä ihmeellinen mies onkaan?”

Ensin, ”Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta”(Ap.t.8:35). Filippus selitti diplomaatille: ”Mies, josta luet, on jo tullut. Hänen nimensä on Jeesus Nasaretilainen ja Hän on Messias.”

Seuraavaksi Filippus selitti Jes.53:11: ”Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi”. Filippus jatkoi: ”Kristuksen työ oli ristiinnaulitsemisessa. Silloin Hänet otettiin ristiltä ja haudattiin, mutta Isä nosti Hänet kuolleista, ja nyt Hän on kirkkaudessa. Jokaisesta, joka tunnustaa Hänen nimensä ja uskoo Häneen, tulee Hänen lapsensa. Tosiaankin, Kristuksen siemen elää kaikissa kansakunnissa. Sillä lailla Hänen elämänsä pidentyy, Pyhän Hengen kautta Hänen lapsissaan. Nyt sinustakin voi tulla Hänen lapsensa.”

Mikä uskomaton uutinen se olikaan etiopialaisen korville! Ei ihme, että hän innoissaan halusi hypätä vaunuistaan ja saada kasteen: ”Hän vastasi ja sanoi, Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet”( Ap.t.8:37- 38).