LÖYDÄ TULESI by Nicky Cruz

Viimeaikaiset tutkimukset ovat ennustaneet, että vuoteen 2020 mennessä islamista tulee Norjan ja kaikkien Skandinavian maiden pääuskonto. Jos tämä on totta, saamme nähdä Norjan valtion uskonnon vaihtuvan islamiksi muutaman vuoden kuluttua. Se on tapahtunut jokaisessa maassa, johon islaminuskoiset ovat saaneet maaperää.

Minua murehduttaa, kuinka vähän kristityt Euroopassa ovat välittäneet tästä. Me olemme olleet kaikkea muuta kuin voimattomia saavuttaessamme kadotettuja, ei vain Euroopan maissa, vaan myös USA:ssa. Me rukoilemme Jumalaa levittämään aluettamme, auttamaan Kristuksen ruumista kasvamaan ja kukoistamaan, mutta harvat kirkkokunnat oivat saaneet nähdä sitä. Useimmat vain kutistuvat ja muutamat ovat aivan kuolemaisillaan.

Mitä se maksaisi Jumalalle ottaa lopullinen ote ja tuoda se muutos, jota me tarvitsemme, muutos jonka puolesta rukoilemme? Milloinka me vihdoin nousemme ja teemme vakavan särön Saatanan jalansijaan maailmassa?

Vastaus on niin yksinkertainen, että tuntuu oudolta täytä sanoa se. Meidän tulee uskoa Jumalan tekevän ihmeitä! Meidän pitää nousta yhdessä rohkein sydämin ja uskossa pyytäen Jumalaa tekemään meistä mahtavia valtakunnan sotijoita. Niin kuin nuoret, jotka tekevät työtä kanssamme, kaksitoista opetuslastamme, meidän tulee avata sydämemme ja elämämme Jumalalle ja antaa Hänen herättää intohimonsa sydämessämme sieluista, kehittää sielujen voittamisvimman sydämissämme. Murtaa meidät, käyttää meitä, vahvistaa meidät palvelukseen!

Kun katsot meidän pientä nuorten ryhmäämme, näitä kahtatoista, tuskin mitään sankareita, näitä ruhjottuja ja hakattuja lapsia, joilla ei ole muuta kuin muutama vaatekerta. Heillä on kuitenkin raivoava tulisydämessään ja näet kuin valtaavasti Jumala käyttää heitä taistelun etulinjassa. Silloin ajat saada aivan pienen vilahduksen siitä, mitä Jumala voi tehdä aivan kaikkein pienimmälläkin uskonmäärällä. Näet, mikä aiheutti alkuseurakunnan räjähdysmäisen kasvun jäsenissä. Kuinka se veti ihmisiä sanoman luokse, sanoman Jeesuksesta. Näet myös, kuinka paljon Jumala voi saada aikaan niin vähällä.

”Sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään”(1 Kor.1:27).

__________

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.