SEKAVUUDEN PILVI

Kuinkahan moni uskova on juuri nyt sekavuuden pilvessä lukiessaan tätä saarnaa. Kuvaako tämä sinua? Ehkä rukouksesi jäävät vastaamattomiksi. Olet jatkuvasti maassa. Kohtaat elämässäsi asioita, joita et voi selittää. Olet pettynyt olosuhteisiisi ja ihmisiin. Epäilet jatkuvasti itseäsi, kysymykset kiusaavat sinua ja tutkit jatkuvasti sydäntäsi nähdäksesi, missä menit vikaan. Tunnet itsesi epätoivoiseksi, toivottomaksi, päättämättömäksi etkä saa ravisteltua tunnetta harteiltasi.

Olet ehkä kypsä uskova. Vuosikaudet olet istunut puhtaan evankeliumin saarnan alla, mutta nyt epäilet itseäsi ja koet itsesi epäkelvoksi. Et tunne iloa Herrasta samalla lailla kuin aiemmin. Nyt mietit, onko Herralla jotakin sinua vastaan.

Kysyn nyt sinulta: Luotatko Hänen lupauksiinsa? Rakastatko Hänen kallista Sanaansa? Vieläkö jatkat taistelua Saatanan hyökkäyksiä vastaan Sanalla, jota olet kuullut julistettavan? Vai unohdatko Herran aiemman uskollisuuden sinua kohtaan? Etkö luota siihen, että Hän seisoo sinun kanssasi halliten kaikkea, mitä on elämässäsi juuri nyt? Jos on niin, olet avannut sydämesi pimeydelle.

Jeesus kuvaa henkilöä, joka elää pimeydessä sanoen: ”Joka pimeässä vaeltaa, se ei tiedä, mihin hän menee”(Joh.12:35). Toisin sanoen: ”Sellainen henkilö on eksynyt. Hänen askeleensa ovat sekavia, hän on päättämätön ja vaeltaa sokeudessa”.

Tiedän, millaista on joutua sellaiseen pimeyden pilveen. Kaikki on sekavaa. Et voi kuulla selvää sanaa Jumalalta. Haluat vastauksia nopeasti, huudat Jumalan puoleen: ”Oi, Herra, en näe enkä kuule Sinua niin kuin ennen”. Lopulta pyydät Häneltä sympatiaa ja sääliä tilaasi kohtaan.

Totuus on kuitenkin, ettei Herra sääli silkkaa epäuskoa. Häntä murehduttaa se. Hän odottaa meidän vaeltavan valossa, jonka olemme saaneet. Meidän tulee luottaa Hänen Sanaansa ja pitää kiinni Hänen lupauksistaan. Kun palaamme Hänen Sanansa tuntemiseen ja Pyhän Hengen vaikuttamaan synnintuntoon, pääsemme tästä pimeydestä, mutta vasta sitten!