TEE SE TAAS, HERRA!

Markuksen evankeliumin 8. luvussa Jeesus jälleen kerran ruokki ihmisjoukon. Tällä kertaa neljätuhatta ihmistä vain seitsemällä leivällä ja muutamalla kalalla. Taaskin opetuslapset keräsivät useita korillisia tähteitä (ks. Mark.8:5-8). Kristus kuitenkin mietti, että opetuslapset eivät ottaneet vastaan Hänen ihmeitä tekevää voimaansa. Niinpä Hän kysyi heiltä: "Onko teidän sydämenne paatunut? (Mark.8:17).

Kuvittelen, että opetuslapset olivat hämmästyneitä tämän toisen ruokkimisen jälkeen. He varmaan ajattelivat: ”Ei tällaista voi tapahtua. Jos Jeesus on todella Jumala, miksi Hän halusi meidän pääsevän osallisiksi niin suuresta voimasta? Mehän olemme vain kouluja käymättömiä kalastajia. Miksi Hän käveli vettä pitkin tullakseen meidän pieneen veneeseemme sen sijaan, että olisi ilmaissut tämän ihmeen jollekin arvollisemmalle ryhmälle?”

Olet ehkä miettinyt samaa omalla kohdallasi joskus: ”On olemassa miljardeja ihmisiä maan päällä. Miksi Jumala puhui minulle? Miksi Hän valitsi minut?” Valintaperuste oli pelkkä ihme. Sinun uskoontulosi oli täysin yliluonnollinen. Ei se ollut vain selittämätön luonnollinen tapahtuma. Ei, siinä ei ollut mitään luonnollista.

Miksi? Siksi, että uskovan elämässä ei ole mitään luonnollista. Kaikki on yliluonnollista. Se elämä riippuu ihmeistä aivan alusta asti (mukaan lukien uskoon tulosi). Sitä ei voi yksinkertaisesti elää ilman uskoa yliluonnolliseen.

Sinua Kristuksessa pitävä voima on täysin yliluonnollinen. Maailma elää pimeydessä, mutta sinulla on valo, koska elät yliluonnollisen valtapiirissä. Ei siinäkään ole mitään luonnollista, että ruumiisi on Pyhän Hengen temppeli. Ei mikään ole luonnollista siinä, että koko universumin yliluonnollinen Jumala asuu sinussa.

Kuitenkin paatumisemme tapahtuu juuri tässä. Ihmiset alkavat sanoa Jumalan yliluonnollista toimintaa heidän elämässään tavalliseksi, luonnolliseksi. On vaarallista unohtaa Hänen ihmeensä. On pelottavaa katsoa taaksepäin Jumalan ihmeitä ja sanoa: ”No, se vain tapahtui”. Joka kerta, kun otat yli- alkuliitteen pois, sydämesi paatuu vähän lisää.

Rakas pyhä, Sinun pitää hyväksyä tämä uskossa: Sama yliluonnollinen Jumala, joka ruokki tuhansien ihmisten joukot vain muutamalla leivällä toimii yliluonnollisesti myös kriiseissäsi. Hänen ihmeitä tekevä voimansa vapauttaa sinut kaikista siteistä. Se antaa sinulle voimaa vaeltaa vapaudessa. Hän on käyttävä sinun heikkouttasi, todellakin sinun kaikkein alhaisinta tilaasi, näyttääkseen maailmalle varjelevan voimansa ihmeet.

Kovat ajat ovat taattu tuleva kaikille, jotka seuraavat Jeesusta. Kun ne tulevat, meidän tulee sanoa luottavaisesti: ”Tee se taas Herra. Olet tehnyt ihmeitä aiemmin elämässäni. Olet vapauttanut palvelijasi yliluonnollisesti läpi koko historian. Tulkoon sinun voimasi täydelliseksi minun heikkoudessani.”