MITEN JEESUS PERUSTAISI SEURAKUNNAN?

Miten luulisit Jeesuksen perustavan seurakunnan kaupunkiisi?

Ensimmäinen asia olisi kulkea itkien läpi koko alueesi. Raamattu kertoo meille: ”Ja kun hän tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, itki hän sitä ja sanoi: ’Jospa tietäisit sinäkin tänä päivänä, mikä rauhaasi sopii! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi salattu’ ”(Luuk.19:41 -42).

Mikä sai Jeesuksen itkemään? Se alkoi sydäntä särkevällä vaelluksella ympäri kaupunkia. Hän oli surun vallassa nähdessään ns. uskonnolliset ihmiset, joilla ei olut rauhaa. Nämä ihmiset olivat vaihtaneet totuuden satuihin, ja nyt he seurasivat kuollutta muoto uskontoa. He olivat lampaita, joilla ei ollut todellista Paimenta.

En nyt lähde tuomitsemaan ketään seurakunnan työntekijää, mutta haluan kysyä jokaiselta tätä lukevalta: Voitko kuvitella, että sinun seurakuntasi pastori ajaisi kaupunkisi läpi ja itkisi sitä? Miten erilaiselta Jeesuksen antama kuva näyttääkään nykyajan monien seurakuntia perustavien juonijoiden ja suunnittelijoiden rinnalla. Tänä päivänä kuljetaan ovelta ovelle haastattelemassa ihmisiä, kysyen, mitä he haluavat seurakunnalta: ”Miten pitkästä saarnasta pitäisit? Varttitunnin? Kymmenen minuuttia?”

Jeesus kohtasi tämän muotoihin takertuneen uskonnon omana aikanaan. Kulkiessaan temppelin läpi Hän näki rahanvaihtajien, työntekijöiden pöytiä, jotka kauppasivat Jumalan tavaroita. Ei siellä ollut todellista rukousta, ei Herran pelkoa. Kristus itki siksi huutaen: "Kirjoitettu on: 'Minun huoneeni on oleva rukoushuone', mutta te olette tehneet siitä ryövärien luolan’" (Luuk.19:46.)

Kysyn nyt sinulta: itkisikö Jeesus sitä, mitä Hän näkee seurakunnassasi tänään? Löytäisikö Hän pastorisi ahdistuneena kadotettujen sielujen takia? Löytäisikö Kristus kansansa rukoilemassa vai löytäisikö Hän heidät kiireisinä ja ohjelmissaan, keskittyneinä omiin kiinnostuksen kohteisiinsa?

Kun Jeesus päättäisi itkukierroksensa sinun kaupungissasi, kehuisiko Hän kansaansa? Vai antaisiko Hän tämän varoituksen: ”Olette sokeita ajallenne. Tuomio on ovella, mutta te vain näytätte maailmallisemmilta kuin koskaan ennen. Miksi ette rukoile, etsi minua saadaksenne voimaa ja viisautta ottaa vaarin ajasta?”