VALOSSA VAELTAMINEN

”Vaeltakaa, niin kauan kuin teillä valkeus on, ettei pimeys saisi teitä valtaansa”(Joh.12:35). Pimeys tässä tarkoittaa ”hengellistä sokeutta, hämmennystä, selvyyden kadottamista, toivottomuutta.” Ensin mietin: ”Pimeys niissä, jotka rakastavat Jeesusta? Kuinka pimeys voi tulla Jumalan ihmisten ylle?”

Itse silmääkään räpäyttämättä tunnustan, että Jeesuksen valo on tulvinut ylleni. Enemmässä kuin viidenkymmenen vuoden työssä, olen saanut todistaa Herran voimaa herättää hengellisesti kuolleita. Olen nähnyt monien tulevan huumeriippuvuuden ja alkoholismin haudasta. Kirjani Risti ja linkkuveitsi kertoi yksinomaan Jumalan ihmeitä tekevästä voimasta. Olen saanut koko ikäni katsoa, kuinka kuolleista tulee eläviä Hänen ylösnousemusvoimansa kautta.

Olen nähnyt monta muuta valonsädettä, Jumalan elämää antavasta nimestä, Hänen Uuden Liittonsa lupauksistaan, Hänen profetioidensa toteutumisiin. Jossakin mielessä olen todistanut kaiken, mitä Johanneksen 12. luvussa kuvataan ja paljon enemmänkin. Tosiaankin Jumala on näyttänyt kansalleen sen, mitä Jeesuksen aikaiset juutalaiset eivät voineet nähdä. Emme tiedä vain Raamatusta vaan omasta kokemuksestamme, että Jumala on valmistanut suuria niille, jotka rakastavat Häntä. Meille on annettu Uusi Testamentti neuvomaan meitä siinä ja Pyhä Henki opettamaan meitä. Samoin meillä on ”paremmat lupaukset”. Voimme päästä osalliseksi Hänen taivaallisesta luonnostaan.

Meille on myös annettu voideltuja opettajia, pastoreita, evankelistoja ja profeettoja valaisemaan sydämiämme ja mieliämme valolla. He kostuttavat meidät totuudella, täyttävät meidät ihanilla lupauksilla ja muistuttavat että Jumalan uskollisuus pelastaa meidät ajasta aikaan. Kysyn sinulta, mielessäni kaikki nämä siunaukset, kuinka me voisimme mitenkään saada yllemme pimeyden pilviä?

Tavallisesti, kun ajattelemme hengellistä pimeyttä, ajattelemme ateistia. Tai me ajattelemme kyllästyneitä, synnin kyllästämiä syntisiä, jotka keräävät surua ja tyhjyyttä. Ei Jeesus kuvaa sellaista pimeyttä Joh.12:ssa. Ei, se pimeys on hämmennyksen pilvi, hengellinen sokeus, päättämättömyys, hengen ja mielen epätoivo, ja se tulee uskovien päälle. 


Kun nuo ajat tulevat, kun olemme epätoivon kiusauksen voittamia, meidän tulee sanoa luottamuksella: ”Sinä vapahdit palvelijasi yliluonnollisesti koko historian ajan. Tee se taas ja anna voimasi tulla täydelliseksi minun heikkoudessani.”