JUMALA JOKA SEKAANTUU ELÄMÄÄMME - Gary Wilkerson

”Ja synagogassa oli mies, jossa oli saastaisen riivaajan henki. Tämä huusi suurella äänellä: ’Voi, mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä (mitä sinä sekaannut meihin, suom. huom.), Jeesus Nasaretilainen?"(Luuk.4:33 - 34).

Rakastan tätä sanaa, ”sekaantua”, joka esiintyy tässä englanninkielisessä käännöksessä. Haluaisit ehkä alleviivata sen omaan Raamattuusi, jos sinulle on käännös, joka käyttää tätä sanaa. Jos ei, niin kirjoita se muistiin. Jumala, joka sekaantuu, joka katsoo kriisiäsi, tarpeitasi ja sen sijaan että seisoisi vieressä huolissaan ja ahdistuneena, Hän sekaantuu elämäsi ongelmiin.

Jeesus sekaantuu saatanallisiin suunnitelmiin, jotka on aiottu sinua vastaan. Jos Jeesus ei sekaantuisi, Saatana voisi päästä vapaasti käsiksi sinuun. Synnin ja sairauden ja kärsimyksen vallalla olisi täysi oikeus sinun elämääsi, niin ettet pystyisi seisomaan. Jeesus rakastaa sinua, Hän välittää sinusta, ja kun Saatana tulee aikomuksenaan heittää sinut yli laidan, Jeesus sekaantuu tilanteeseen.

”Ei”, Hän sanoo, ”ei se tule tapahtumaan! Minä aion pitää tämän veljen tai sisaren pystyssä.”

Kun olet peloissasi, kun tunnet lankeavasi, kun paha vyöryy päällesi joka puolelta, ole varma siitä, että Jeesus tulee väliin. Hän vie asiansa päätökseen.

Jeesus sekaantui tämän riivatun miehen elämään, ja Hän haluaisi sekaantua sinun elämääsi niin monessa kohdin. Ehkä vaellat juuri nyt tahallisessa tottelemattomuudessa ja kapinassa Jumalaa kohtaan. Hänen armonsa tulee väliin ja kutsuu sinut takaisin. Ehkä sinusta on tullut penseä, ja olet uskossa vain puolella sydämellä. Jeesus haluaa sekaantua siihen ja vetää sinut takaisin. Ehkä olet huolissasi jostakin perheesi jäsenestä, ja sinusta tuntuu toivottomalta. Et näe mitään mahdollisuutta muutokseen. Jeesus sekaantuu kaikki näihin asioihin.

Saatana tulee luoksesi samalla tavalla, kuin luimme hänen tulleen Jeesuksen luo rotkon reunalla, hän haluaa heittää sinutkin alas. Hänellä on suunnitelma elämääsi vastaan, mutta Jeesus tulee ja sekaantuu siihen. Voit sanoa: ”Ylistys Herralle”, jos haluat, koska tämä on todella hyvä uutinen.