USKO JUMALAAN - Nicky Cruz

Jumalan liiton lupaukset ovat yhtä todellisia ja varmoja kuin mikä tahansa kuviteltavissa oleva totuus. Kun Jumala lupaa meille, se ei ole ainoastaan varmaa vaan peruuttamatonta. Hänestä on ihanaa tehdä liittoja lastensa kanssa.

Jumalan lupaukset tosin vaativat meiltäkin toimintaa. Hän ei tee lupauksia turhille, kaksimielisille ihmisille. Hän haluaa kansan, joka luottaa Häneen, tottelee Häntä ja tulee Hänen yhteyteensä päivittäin. Jumala haluaa puhua meidän kanssamme ja Hän haluaa, että vastaamme Hänen puheeseensa, että kuuntelemme, teemme kysymyksiä ja vastaamme, kun Hän puhuu. Jumala ei ole passiivinen eikä Hän halua passiivisia seuraajia.

Jos kuuntelemme, voimme kuulla Jumalan puhuvan ja koettavan päästä yhteyteen meidän kanssamme. Hän yrittää saada sanoman perille ja kuulla myös vastauksen siihen. Usein me vain ohitamme sen. Joko emme kuule tai emme usko, että Jumala on kiinnostunut puhumisesta meidän kanssamme.

Kun Jumala puhuu, Hän haluaa meidän vastaavan. Tekevän jotakin. tuntevan Hänen äänensä ja puhuvan takaisin.

Hän puhuu vain ihmisille, jotka haluavat kuunnella. Liian usein vietämme päivämme elottomissa ja inotohimottomissa askareissa. Me elämme päivästä toiseen, tarkoituksettomasti odottaen Jumalan antavan johdatuksensa, opastuksensa, jonkin profetian sanan. Haluamme seurata Jumalaa, mutta meillä ei ole aavistustakaan, minne Hän vie meitä.

Näen tätä joka päivä ihmisissä, seurakunnissa, työpaikoilla, hengellisen työn tekijöissä, joka elämän alueella. Niin monet kaipaavat kuulla Jumalan äänen ja sitoutua Hänen kanssaan liittoon, muttei koskaan tapahdu mitään. Jumalan ääntä ei tule. Hänen johdatuksensa ei koskaa selvene.

Me palvelemme myötätuntoista Jumalaa, joka toimii. Jumalaa, joka kaipaa palvelijoita, jotka ovat innostuneita tottelemisesta, varautuneita Hänen tahtonsa paljastumiseen, täysin ihastuneita ajatukseen elämästä ja kuolemasta Jumlan pyhässä läsnäolossa!

Sitä Jumala etsii. Kun Hän löytää sen, Hän kyllä huomaa!

”Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne”(Jer.29:13).

__________
Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.