MUTTA SE TIETÄKÄÄ

Kun Jeesus käyttää Matt.24:43:ssa fraasia: “Mutta se tietäkää”, hän tarkoittaa sanoa meille: ”Älkää jättäkö huomiotta tätä sanaa”. Sitten Hän lausuu seuraavaksi: ”Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: 'Minun herrani viipyy', ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa”(Matt.24:4- 49).

Luukkaan evankeliumin 12 luku samaistaa tämän palvelijan siihen, joka uskollisesti antoi ”heille ajallaan heidän ruokaosansa” (Luuk.12:42). Tämä palvelija alkoi oikein, ja hän oli päättänyt saada palkkion Herran taloudenhoitajana. Nyt hän on muuttunut dramaattisesti. Hän lyö niitä, jotka ovat hänen ympärillään ja juopuu juopuneiden kanssa.

Jotakin tapahtui tämän palvelijan sydämessä, ehkä näkymätön muutos, mutta sellainen, joka vaikutti hänen asenteeseensa. Mitä tapahtui? Mikä muutos se oli? Jeesus sanoo, että palvelija sanoi sydämessään: ”Minun herrani viipyy “(Matt.24:48).

Kreikan sana lyödä, jota käytetään jakeessa 49, merkitsee toistuvia iskuja. Toisin sanoen, tämä palvelija oli langennut kaksinaamaisuuteen. Näen hänet sellaisena, joka ärsyttää vaimoaan, kiroilee vapaasti, kuuntelee likaisia juttuja, juoruja. Kuinka hän on tullut tähän? Hän on varma siitä, että hänen isäntänsä ei tule vielä pitkään aikaan. Kun hän miettii mielessään: ”Minun herrani, hän puhuu eri isännästä, ei omasta vanhurskaasta herrastaan. Hän on synnyttänyt omatekoisen Jeesuksen, toisenlaisen evankeliumin Kristuksen.

Tällainen palvelija ei saarnaa uutta asennettaan. Pikemminkin on muutos tapahtunut hänen ajattelussaan. Hänen ei tarvitse julistaa uskoansa, että hänen Herransa viipyy. Hän yksinkertaisesti elää uskoaan, ja siinä on juuri se ero.

Mietitkö sinä, miksi niin monet seurakunnat tänään ovat täynnä valmistautumattomia, nautintoja etsiviä ihmisiä? Mietitkö, miksi niin monet uskovat parit eroavat mitä pienimmästä aiheesta? Ei se johdu pastoreiden opetuksesta, miten elämää pitäisi elää. Ei, se johtuu siitä, että niin monet paimenet eivät usko, että Kristus tulee heidän sukupolvensa aikana. Ihmiset vain seuraavat paimeniaan.