SALAISESSA PAIKASSA

Miten Herra tuo meille lohdutusta ja rauhaa kärsimysten aikoina? Hän johtaa meidät salaiseen kammioon läheisyyteensä. Jeesus muistuttaa meitä, että Isä koskettaa meitä henkilökohtaisesti: ”Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka näkee sinut salassa; ja Hän maksaa sinulle julkisesti”(Matt.6:6, kirjoittajan omaa tekstiä).

Taannoin rakas ystäväni, Unkarin helluntailiikkeen piispa, kuoli epätavallisessa onnettomuudessa. Hänen grillinsä syttyi palamaan, ja se vahingoitti häntä pahoin. Häntä hoidettiin, ja hänen piti parantua, mutta muutaman päivän perästä hän kuoli yhtäkkiä veritulppaan, joka oli päässyt syntymään.

Ystävät ympäri maailman olivat lesken rinnalla rukouksessa ja tukivat häntä. Todellinen lohdutus tulee kuitenkin ylhäältä. Ei kukaan psykologi voi auttaa häntä syvimmän kivun läpi. Lohduttaja on uskollinen ja kohtaa häntä salaisessa paikassa.

Tajuan, etten pysty henkilökohtaisesti auttamaan tuhansia tuskaisia uskovia, jotka kirjoittavat meille. Saimme kirjeen raskaana olevalta pastorin vaimolta. Hän oli juuri saanut selville, että hänen miehensä on pedofiili. Hän kirjoittaa: ”En tiedä, mitä tehdä, mutta uskon, että minun täytyy erota miehestäni. En halua hänen vahingoittavan lastamme.”

Yhden asian jokainen tuskissaan oleva veli tai sisar voi tehdä: viedä kaiken Jeesukselle, sulkeutua yksin Hänen kanssaan Hänen läheisyyteensä. Herra sanoo: ”Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen"( Jer.31:25). Miten Jumala tekee sen? Hän kohtaa jokaisen siellä salaisessa paikassa: ”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy”(Ps.91:1).

Näetkö, kuinka tärkeätä on etsiä sydämellesi salainen rukouspaikka? Se ei ole lakihenkisyyttä, se ei sido sinua, vaan se on rakkautta. Se on Jumalan hyvyyttä meitä kohtaan. Hän näkee, mitä on edessä ja tietää, että tarvitsemme valtavaa varustusta, päivittäistä virvoitusta. Kaikki tämä löytyy salaisessa kammiossa Hänen läheisyydessään.

Ehkä luulet, ettet tiedä miten rukoilla, mutta voit alkaa sen yksinkertaisesti ylistämällä Häntä. Tärkeätä on, että olet uskossa, kuuliaisena rakkaudessa ja Isäsi näkee sinut siinä. Hän ilmaisee rakkautensa sinulle salassa ja Hän maksaa sinulle avokätisesti valtakuntansa hedelmillä. Pyhä Henki rukoilee sinun kauttasi ja antaa sinulle oikeat sanat.