PYSY PAIKOILLASI - Gary Wilkerson

”Tämän kuullessaan kaikki, jotka olivat synagogassa [jossa Jeesus puhui], tulivat kiukkua täyteen”(Luuk.4:28).

Puhellaanpa hetki siitä, miksi ihmiset vihastuivat niin.

Kun Jeesus nousi puhumaan synagogassa, Hän alkoi puhua Eliasta. Hän sanoi, että Elian aikana taivas oli kiinni kolme ja puoli vuotta, jonka aikana oli kova nälänhätä. Elia tuli vain yhden naisen luokse ja tämä ei ollut israelilainen, vaan muukalainen.

Sitten Jeesus jatkoi toisella esimerkillä Israelin spitaalisista. Elia meni parantamaan ainoastaan yhden henkilön, Naeman – nimisen miehen Syyriasta. Kuultuaan Jeesuksen vertaavan näitä kertomuksia, ihmiset olivat niin raivoissaan, että he tarttuivat Häneen ja veivät Hänet ulos kaupungista.

”Ja nousivat ja ajoivat hänet ulos kaupungista ja veivät hänet sen vuoren jyrkänteelle asti, jolle heidän kaupunkinsa oli rakennettu, syöstäkseen hänet alas”(Luuk.4:29).

Jos olet uskova, mutta et tunne Saatanan taktiikkaa, sinun täytyy oppia. Hänen tarkoituksensa on yrittää työntää sinut yli laidan. Hän aikoo ottaa taloutesi ja saada sinut niin pois tolaltasi, huolestuneeksi, pelokkaaksi, että hän melkein linkoaa sinut alas maahan, jossa murskaannut ja palat.

Jos avioliittosi on painostava ja koet itsesi siinä paineen alaiseksi, vihollinen ei ole tyytyväinen vain vaikuttaessaan liittonne vähäisempää hedelmällisyyttä. Hän tahtoo päästä siihen sisälle ja viedä sinut aivan rotkon partaalle, paikkaan, jossa hän voi heittää avioliittonne sinne, missä se ei ole edes olemassa.

Hyvä uutinen on, että rotkon reuna, putous rotkoon, ei ole Jumalan kansan päämäärä. Sinut on kutsuttu korkeampaan paikkaan. Sinut on kutsuttu pysymään paikoillasi pyhässä paikassa, jossa Jumalalla on sinut. Sinut on kutsuttu seisomaan eikä joutumaan Saatanan tuomittavaksi. Sinun ei tule uskoa vihollisen valheita elämästäsi.

Jae 29 sanoo, että ihmiset aikoivat työntää Hänet alas kalliolta, mutta katso, mitä jae 30 sanoo: ”än tahtooHän. Mutta hän lähti pois käyden heidän keskitsensä”(Luuk.4:30).