JUMALAN HALLINNASSA

Näinä viimeisinä päivinä Herra silmät eivät ole kiinnittyneet maailman valtoihin, vaan Jeesuksen Kristuksen seurakuntaan. Jumala ei keskity talouteen, maailman uskontojen nousuun eikä pakanakansojen pauhaamiseen. Jesajan mukaan kansat ovat Jumalalle kuin ”pisara vesisangon uurteessa”(Jes.40:15). Ne ovat kaikki Hänen ylivaltaisessa hallinnassaan.

Jumala tietää kaiken terroristien uhasta, sodista ja huhuista niistä. Hänen sanansa varoittaa, että pakanat raivoavat, maallistuneet vallat yrittävät saada kristillisyyden laittomaksi ja nopeasti kasvava antikristillinen liikehdintä kehuskelee hallitsevansa maailmaa ja tuhoavansa Jeesuksen seuraajat. Raamattu sanoo tästä kaikesta näin: ”Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan: ’Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä’"(Ps.2:-3). Lyhyesti sanottuna: Heittäkäämme pois kaikki moraaliset rajoitukset, kaikki menneen moraalin jäänteet”.

Tässä Jumalan reaktio näihin maallisiin valtoihin ja riivaajien valtaamiin miehiin: ”Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä”(Ps.2:4). Vaikka asiat näyttäisivät kääntyvän kuinka pahoiksi tahansa, kaikki pysyy kuitenkin Jumalan täydessä hallinnassa.

Olen kiitollinen tästä Psalmin sanasta. Kuulemme jatkuvasti enenevässä määrin uutisia Euroopasta, kuinka maallistuminen pyyhkii pois seurakuntia. Niissä sanotaan, että islam on maailman nopeimmin kasvava uskonto. Homoseksuaalisuus saa sijaa kirkkokunnissa. Kristuksen seurakunta käy niin heikoksi, ettei se enää mitenkään vaikuta yhteiskunnassa. Kuitenkin Jumalan Sana julistaa: ”Kristus – kalliolle Jumala rakentaa kirkkonsa”.

”Tuonelan portit eivät sitä voita”(Matt.16:18). Ei mikään helvetin joukoista voi luulla tuhoavansa Kristuksen kirkkoa. Hänen silmänsä tarkkaavat aina kansaansa, ja kaiken läpi Hän varoittaa Saatanaa ja sen joukkoja: ”Älä koske minun silmäterääni”.

”Jos sinun kimppuusi karataan, ei se ole minusta; joka kimppuusi karkaa, se eteesi kaatuu”(Jes.54:15). Näetkö, mitä Jumala sanoo tässä? ”Paholainen ei tule sinun kimppuusi. Viholliset helvetistä kyllä kokoontuvat sinua vastaan, mutta Saatana ei voita”.