KUIN VARAS YÖLLÄ

Eräs ihana uskova nainen Lousianasta kirjoitti toimistoomme: “Viime sunnuntaina meidän pastorimme kysyi, olisiko kellään todistusta siitä, mitä Jumala oli tehnyt viikon varrella. Naisen oma viisivuotias poika oli noussut ylös ja sanonut: ”Minä näin unta viime yönä. Jeesus kertoi minulle, että Hän tulee pian.’ ”Pyhä Henki käytti tätä lasta muistuttamaan Jumalan kansaa tästä ihanasta totuudesta.

Surullista on, että nykyinen sukupolvi tietää Kristuksen paluusta vähemmän kuin mikään sukupolvi tätä ennen. Jeesuksen tulosta saarnataan enää harvoin kirkoissamme. Todellakin, ihmisjoukot, jotka kutsuvat itseään kristityiksi, eivät halua kuulla tästä asiasta. Miksi?

Elämä on hyvää suurimmalle osalle ihmisistä, mukaan lukien uskovat, ja pyrimme siihen, mikä pitää yllä hyvien aikojen jatkumista. Aivan kuin Lootin vaimo, monet keskittyvät siihen, mitä he omistavat. Heistä on tullut riippuvaisia tämän maailman asioista, ja heidän mielessään Jeesuksen tuleminen voisi aiheuttaa hankaluuksia.

Olen kuullut kirkossa kävijöiden pilkkaavan mahdollisuutta, että Jeesus voisi tulla takaisin ”milloin tahansa”. He halveksivat ajatusta Jeesuksen pikaisesta paluusta. Tosiaankin, on jopa oppi, joka väittää, ettei meidän Herramme voi palata vielä tuhansiin vuosiin. Ajatuksena on, että seurakunnalle annettaisiin kaikki tarvittava aika maailman evankelioimiseen ja uuden järjestyksen perustamiseen, ennen kuin Kristus tulee hallitsemaan Kuninkaana.

Apostoli Pietari koskettelee näitä asioita sanoessaan: ”Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niin kuin se on ollut luomakunnan alusta." (2 Piet.3:3-4).

Pietari lausuu sanansa kohdistaen ne tahallisesti tietämättömille ihmisille: ”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat”(2 Piet.3:10).