NOOAN PÄIVINÄ

Jeesus kertoo, että juuri ennen Hänen paluutaan, yhteiskunta on samanlainen kuin Nooan päivinä (ks. Matt.24:38- 39). Huomaa, että Jeesus ei mainitse yhtään syntiä kuvatessaan tätä. Tiedämme kaikki, ettei ole syntiä syödä tai juoda kunnollisia juomia tai kihlautua tai mennä naimisiin. Ei ole myöskään syntiä ostaa, myydä, istuttaa tai rakentaa. Ei näissä ole mitään vikaa, eikä Jeesuskaan tuomitse näitä toimia. Pikemminkin Hän näyttää meille näitä jokapäiväisiä tapahtumia aivan kuin sanoakseen: ”Sellaista elämä on, kun tulen takaisin. Se on kuin mikä tahansa tavallinen päivä, kun ihmiset eivät odota mitään erityistä tapahtuvaksi.”

Mitä siis Jeesus sanoo näistä tavanomaisista asioista? Yksinkertaisesti ilmaistuna Hän kuvaa ihmisiä, jotka ovat päättäneet hyljätä Jumalan varoitukset tuomion tulemisesta. Muista, Nooa profetoi omalle yhteiskunnalleen satakaksikymmentä vuotta varoittaen tulevasta, täydellisestä tuhosta. Kuten Raamattu sanoo: ”Milloin pahan teon tuomio ei tule pian, saavat ihmislapset rohkeutta tehdä pahaa”(Saarn.8:11).

Juuri tätä tapahtuu tänä päivänä. On valtava kiire ostaa ja myydä, syödä ja juoda, istuttaa ja rakentaa. Ihmisjoukot on vallannut pakonomainen tarve saada henkilökohtaista voittoa. He kieltäytyvät uskomasta negatiivista sanomaa, joka saattaisi estää heidän pyrkimyksiään.

Eräs hurskas nainen kirjoitti minulle keskustelusta, jonka hän oli käynyt vanhahkon juutalaisen naisen kanssa. Tämä Holokastista elävänä selvinnyt kertoi hänelle: ”Mitä Amerikassa tapahtuu juuri nyt, muistuttaa minua siitä, mitä Saksassa tapahtui Hitlerin noustessa valtaan. Kaikki varoitukset kaikuivat kuuroille korville. Olin vain lapsi, mutta muistan yhä suuria juhlia, jotka jatkuivat yöhön asti jopa sen jälkeen, kun Hitler alkoi vangita juutalaisia ja kuljettaa heitä kaasukammioihin.

Muistan vanhempien juutalaisten sanoneen: ’Ei sitä voi tapahtua täällä niin oppineessa ja koulutetussa yhteiskunnassa kuin Saksassa’. Muutama viikko sen jälkeen samat ihmiset pantiin karjavaunuihin, jotka lähtivät liikkeelle päämääränään keskitysleirit. He olivat luulleet hyvien aikojen ja hyvinvoinnin jatkuvan ikuisesti.”

Varoitushuuto on taas kerran lähtenyt Herran huoneesta: ”Jeesus tulee! Ylkä on matkalla. Koristautukaa ja olkaa valmiina lähtemään Häntä vastaan. Nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”. Silti Jeesus varoittaa, että ihmiset eivät ota vaarin kutsusta. He jatkavat liiketoimiaan, eivät suo ajatustakaan Hänen tulemiselleen ja jättävät huomioimatta kaikkia profeetallisia merkkejä. Juuri tämä ennalta suunniteltu apatia on merkki Hänen tulostaan!