OLETKO VALMIS?

Mitä Jeesus tarkoitti Matteuksen evankeliumin 24:49:ssä, kun Hän puhui pahasta palvelijasta, joka ”juo juopuneiden kanssa”(Matt.24:49)? Jeesus ei puhu tässä vain alkoholista. Raamattu mainitsee monia tapoja olla juopunut: vihasta, katkeruudesta ja verenhimosta. Pääasiallinen alkoholi meidän yhteiskunnassamme, huume, jota useimmat ihmiset juovat päivittäin, on menestys. Tätä juomaa kristityt nauttivat vapaasti.

Jeesus varoittaa meitä: ”Mitä tapahtuu, kun menestys saa sinut näppeihinsä? Sydämesi kiedotaan aineellisiin asioihin. Yhtäkkiä sinä menetät tietoisuuden Minun tulemiseeni. Elämäsi joutuu pois hallinnastasi, koska sinulla ei ole enää moraalista kompassia. Sinä alat tehdä kaikkea mahdollista saadaksesi, mitä haluat. Sinä juovut, päihdyt menestyksestäsi.

Huomaa Jeesuksen tuomio, joka kohtaa tällaisia kaksinaamaisia. ”Niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys"(Matt.24:50 - 51).

Oletko valmis? Oletko alkanut pitää Kristuksen ilmestymisen ajatuksesta? Paavali sanoo: ”Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat”(2 Tim.4:8, kirjoittajan kursiivi). Jaakob kehottaa samalla tavalla: ”Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä”(Jaak.5:8). ”Samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat”(Hebr.9:28).

Päätökseksi Paavali kirjoittaa: ”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä, hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee. Puhu tätä ja kehota ja nuhtele kaikella käskyvallalla. Älköön kukaan sinua halveksiko”(Tiit.2:11 - 15).

Rukoilen, että minusta voisi tulla Paavalin kuvailema paimen. Niin, ja minä odotan Herrani paluuta. Apostolin tavoin voin sanoa luottavasti: ”Minua odottaa kruunu, koska rakastan Hänen ilmestymistään. Olen valmis. Tule, Herra Jeesus!”