SINULLE EI TAPAHDU MITÄÄN PAHAA

Mihin katseemme käännämmekään näemme näinä viimeisinä päivinä Jumalan kunnian ilmestyvän herätyksessä. Kristuksen seurakunta ylettyy yli kaikkien aiempien rajoitusten hyvän uutisen julistamisessa.

”Tee avaraksi telttasi sija, levennettäköön sinun majojesi seinien kangas. Älä säästele! Pidennä telttaköytesi ja vahvista vaarnasi. Sillä sinä olet leviävä oikealle ja vasemmalle, sinun jälkeläisesi ottavat omiksensa kansat ja tekevät autiot kaupungit asutuiksi”(Jes.54:2 -3). Lyhyesti sanottuna seurakunta voimistuu uudelleen ja nostaa ihmisjoukkoja Kristukseen.

Kun katsomme Jesajan profetiaa tarkemmin, näemme, ettei se ole tarkoitettu vain seurakunnalle kokonaisuutena vaan myös yksittäisille henkilöille. Tunnen hurskaita palvelijoita, ystäviäni, jotka ovat panneet turvansa tähän profetiaan henkilökohtaisena sanana Pyhältä Hengeltä. He ovat rakentaneet uskoaan sen lupausten kautta: ”Älä pelkää, sillä et sinä häpeään joudu; älä ole häpeissäsi, sillä et sinä ole pettyvä. Nuoruutesi häpeän sinä olet unhottava, leskeytesi pilkkaa et ole enää muistava”(Jes.54:4). Jesaja tekee hyvin selväksi tässä jakeessa, että Jumalan seurakunta ei lähde täältä pilkkahuutojen kaikuessa.

Vähän myöhemmin samassa luvussa luemme viimeisten päivien seurakunnalle annetun sanoman: ”Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton! Katso, minä muuraan sinun kivesi kiiltokivellä, panen sinun perustuksesi safiireista”(Jes.54:11), Meille kerrotaan, että joudumme kärsimyksiin ja myrskyn heiteltäväksi. Kuitenkin meille annetaan lupaus perustuksista, jotka ovat tehdyt safiireista. Mitä tämä merkitsee tarkalleen sanoen?

Kun Jumala julistaa: ”Teen sinun perustuksesi safiireista”, Hänen sanomansa on: ”kun maailmassa kaikki järkkyy, sinulle ei tapahdu mitään pahaa. Perustus, jonka asetan allesi, on yhtä luja kuin nämä kivet. Se, mitä Minä teen, ei järky”.

Nämä safiirit edustavat hengellistä tietoa ja viisautta, näkemystä suoraan Jumalan sydämeen. Tiedämme, että ne, jotka joutuvat sietämään kärsimystä, tulevat siitä ulos varustettuina suuremmalla ymmärryksellä Jumalan armosta. Sinua ehkä koetellaan ja heitellään, ahdistetaan, ja olet yksin, mutta kaiken tämän läpi Hän laittaa allesi kivenkovan perustuksen. Kaikki, siksi, että voit lohduttaa muita heidän koetuksissaan.