ASTU ARKKIIN

Suuri puritaanijulistaja John Owen piti 9. huhtikuuta v. 1680, seurakunnalleen seuraavanlaisen saarnan:

"Tiedätte, kuinka viime vuosina jatkuvasti olen varoittanut teitä tulevista hädän päivistä ja niistä synneistä, jotka ovat aiheutuneet sen... Olen sanonut teille, että tuomio alkaa Jumalan huoneesta; että Jumala näyttää paaduttaneen sydämemme hänen pelostaan… ja ettei kukaan tiedä, minkälaisella voimalla hänen vihansa tulee. Olen ennalta kertonut teille hengenvaarallisista, tuskallisista, hädän päivistä... Ja tämä kaikki on ovella ja valmis tulemaan päällemme."

Jumala totisesti lähetti hirvittävän tuomionsa sen yhteiskunnan ylle. John Owen eli kyynelehtien läpi tulisen vainon, joka peitti Lontoon.

Ennen kuin hän näki yhdenkään näistä kauhuista toteutuvan, Owen uskollisesti huusi saarnastuolistaan: "Minä näytän teille, kuinka meidän tulee valmistautua kestämään nämä kauhut, jotka ovat tulossa yllemme. Ne saattavat ulottua kurkkuumme asti."

Rakkaani, me elämme hyvin samanlaista aikaa kuin Owen. Tällaisina aikoina on vain yksi tapa suhtautua tulevaan myrskyyn. "Vanhurskas on elävä uskosta!"

Owen kehotti kansaansa kyynelin: "Tehkää itsellenne arkki - valmistakaa se turvaksi itsellenne ja perheillenne." Sitten hän lisäsi: "Tämä arkki on Jeesus Kristus. Ei ole muuta tietä, ei muuta arkkia. Profeetta Jesajakin sanoi meidän Herrastamme: "Silloin on jokainen heistä oleva (Kristuksessa) turvana tuulelta ja suojana rankkasateelta, oleva kuin vesipurot kuivassa maassa, kuin korkean kallion varjo nääntyvässä maassa" (Jes.32:2). Siinä on meidän arkkimme! Siunattuja ne, jotka luottavat vain häneen… En tiedä mitään muuta turvaa, vapautusta niistä koetuksista ja ahdistuksista, jotka ovat tulossa maan päälle, kuin uskoa Kristukseen ainoana turvapaikkana."

Saatamme nähdä vaaroja joka puolella. Paholainen valtoineen yrittää hukuttaa meidät epäuskoon. Meillä on kuitenkin hurja enkelivartio ympärillämme. Jumala on luvannut kantaa meidät läpi minkä tahansa katastrofin.

Minä kysyn sinulta, haluatko kohdata tulevat myrskyt hiljaisessa luottamuksessa ja mielenrauhassa? Kuole sitten tänään kaikille omille teillesi ja yrityksillesi pelastaa itsesi ja sitoudu antamaan elämäsi täydellisesti Herran huomaan. Hän on sinun hyvä, rakastava Paimenesi ja hän vie sinut kaiken sen läpi!

Käännä katseesi Jeesukseen. Hän yksin on meidän toivomme.