ME KIITÄMME JUMALAA HÄNEN SANOMATTOMASTA ARMOSTAAN JA HYVYYDESTÄÄN

Pyhä Henki on johtanut minut kirjoittamaan Jumalasta, joka avaa lukittuja ovia. Ehkä joku lukijoista on juuri nyt yhden tai monen suljetun oven edessä. Siinä se on juuri silmiesi edessä, ovi, joka näyttää olevan tiukasti lukossa. Tämä voi olla vakava taloudellinen tilanne, jossa olet rukoillut jonkin ratkaisun löytymistä. Kaikki näyttää olevan turhaa. Ovet pysyvät kiinni.

En tiedä, mikä sinun suljettu ovesi on käytännössä. Monille sekä taivaan ovet että ikkunat näyttävät olevan kiinni. Taivas on kuin rautaa eikä rukouksesi pääse läpi. Suljettu ovi on jokin asia, jokin tilanne, jokin tarve, johon olet rukoillut ratkaisua. Se saattaa myös olla kriisi, jonka selvittämiseen tarvitaan ihme. Et ole edelleenkään saanut Herralta vastausta hartaisiin rukouksiisi ja anomisiisi.

Ilmestyskirjassa Kristus sanoo itse olevansa SE JOKA AVAA JA SULKEE OVIA (3:7). Tämä sisältyi kirjeeseen, joka oli lähetetty entisen Filadelfian uskoville. Tätä seurakuntaa Herra kiitti siitä, että se oli pitänyt hänen sanansa eikä koskaan kieltänyt hänen nimeään. Eli nämä ihmiset seisoivat uskollisesti Jumalan sanan perustuksella, olivat ajat sitten kuinka vaikeat hyvänsä. He eivät syyttäneet Herraa siitä, ettei hän olisi kuullut heidän rukouksiaan.

Ilmeisesti Saatana oli syytänyt heille valheitansa. Hänen pimeyden henkivaltansa ja voimansa, valheen henget nousevat suoraan syvimmästä helvetistä. Ne sanoivat, että Jumala on sulkenut kaikki ovet. Hän ei ole ylistämisen eikä luottamuksen arvoinen. Nämä uskovat, joita Jeesus kuvaili heikoiksi, eivät hellittäneet, vaan luottivat Jumalaan. He odottivat hänen laittavan avaimen oveen ja aukaisevan sen. Hänellä on avain jokaiseen suljettuun oveen. Hän yksin avaa meidän edessämme olevat ovet.

Tämän Herra lupasi heille ja myös meille:

”Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat” (Ilm.3:10).

Kiusauksen hetki on käsillä nyt, meilläkin. Siihen kuuluu uskomattomia uskonkoetuksia, jotka ovat niin suuria ja kauheita, että monet sortuvat kuolettavaan epäuskoon. Koko maailmaa uhkaa nyt valtava uskosta luopumisen vaihe.

Kuitenkin sinä, koska edelleen luotat hänen lupauksiinsa ja tahdot kuolla uskossa, vaikket vielä näe lupauksien täyttyvän. Sinä varjellut tästä maailmanlaajasta kiusauksesta joutua epäuskon valtaan. Jumala on kuullut rukouksesi. Hän tietää kaikkien ovien aukaisemisen ajan aivan hetken tarkkuudella. Älä siis luovu. Äläkä epäile. Seiso hänen lupauksiensa varassa. Hän ei hylkää sinua.