KOKEMUS VASTAAN RAAMATTU

Luin lähetyssaarnaaja George Bowen yli 150 vuotta sitten kirjoittaman väitteen:

" USKOVAISTEN INHIMILLISET KOKEMUKSET ON TESTATTAVA RAAMATUN VALOSSA."

Hän kysyi esimerkiksi sitä, kestääkö syventyvä pelkomme Raamatun testin? Kestääkö aaltoileva uskomme Raamatun testin? Kestäisikö minkäänlainen epäily tätä testiä?
Kun olosuhteet käyvät sietämättömiksi ja epäusko valtaa sydämemme, olemme taipuvaisia antamaan sille oikeutuksen kovien kokemustemme tähden. Meillä on kipua, kaikenlaisia vaikeuksia ja murskaavia koetuksia. Kysymys kuuluu: Kuinka me reagoimme siihen? Kestääkö reaktiomme Raamatun valon?

Mitä sinä kohtaat elämässäsi tänään? Taloudellisia vaikeuksia? Työttömyyttä? Terveysongelmia? Ahdistuskohtauksia? Kuinka sinä käsittelet niitä? Onko sinun suhtautumisesi niihin Raamatun mukaista?

Raamattu sanoo esimerkiksi: "…joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee” (Jaak.1:6). Hyppäätkö tämän jakeen yli ja jatkat epäuskossa kovien kokemustesi vuoksi?

Olen monesti epäillyt, kun asiat näyttivät toivottomilta. Sitä enemmän minä nyt luotan siihen, että Pyhä Henki muuttaa minun kokemukseni Raamatun mukaiseksi. Raamattu päihittää kaiken kokemuksen.

Jumala auttakoon meitä kaikkia koettelemaan tunteemme Jumalan Sanan valossa. Kysy itseltäsi: "Onko tämä reaktio Raamatun mukainen? Ovatko tunteeni Sanan mukaisia?" Jos näin ei ole, rukoile voimaa myöntää se ja tehdä muutoksia.