HERRAN VOIMALLINEN KÄSI

"Sinun oikea kätesi, Herra, sinä voimassa jalo, sinun oikea kätesi, Herra, murskaa vihollisen" (2 Moos. 15:6).

Joiltakin uskovilta puuttuu voiman tunne lihallisuutta vastaan, vaikka he tietävätkin saaneensa syntinsä anteeksi ja olevansa turvassa. He eivät koe "täydellistä vapautusta" pahasta luonnostaan. Ensin hänen verensä antaa meille turvan. Sitten hänvoimallisella kädellään murtaa synnin kahleet meissä. Synti asuu yhä meissä, mutta ei hallitse meitä!

"Vapautettu orjuudesta hänen voimallisen kätensä kautta." Miten ihmeellisen rohkaiseva sana synnistä vapautumiseen näinä valhekuvia ja yli-inhimillisyyttä korostavina päivinä. Kuitenkin me olemme niin vastahakoisia tunnustamaan Jumalan käden työtä. Käy ylpeytemme, oikeuden tuntomme ja teologiammepäälle hyväksyä synnin vallasta vapautumista minkään muun kuin oman voimamme kautta. Katsokaamme kuitenkin esimerkkiämme: Israel lähti aseistautuneena, mutta kaikki taistelut olivat Herran. "Ja koko tämä suuri joukko tulee tietämään, ettei Herra anna voittoa miekan eikä keihään voimalla; sillä sota on Herran" (1 Sam. 17:47). Toinen Mooseksen kirja kertoo, että "israelilaiset olivat lähteneet matkaan voimallisen käden suojassa" (2 Moos.14:8) ja lauloivat ylistyslauluja Jumalalle ylitettyään turvallisesti Punaisen Meren.

Veri antoi Israelin kansalle turvan Jumalan tuomiolta, muttahänen voimallinen kätensä vapautti heidät lihan käsivarren vallasta. He olivat kokeneet turvallisuutta ja iloitsivat siitä. Nyt he tarvitsivat voiman! Voiman päästä vapaaksi vanhasta vihollisestaan ja voiman aseistautua uusia vihollisia varten. Sevoima on Herran korkeassa ja voimallisessa kädessä.

Meille on annettu suuria ja kalliita lupauksia, pidemmälle meneviä kuin Israelille. Jumala on luvannut vapauttaa meidät kaikesta pahasta ja asettaa meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, vapaana synnin vallasta.

Ensin meidän tulee kuitenkin oppia vihaamaan syntiä - ei enäämyönnytyksiä eikä kompromisseja. Jos hellit syntiäsi, leikit sen kanssa, annat sen olla ja kieltäydyt hävittämästä sitä, niin eräänä päivänä huomaat, että siitä on tullut elämäsi kivuliaimpia asioita.

Älä rukoile voittoa lihan synneistä, ennen kuin olet kasvattanutvihaa niitä kohtaan. Jumala ei halua olla missään tekemisissä meidän tekosyidemme ja lepyttely-yritystemme kanssa. Orjuuttaako sinua salainen synti, joka aiheuttaa kaaosta ja kärsimystä sekä fyysisesti että hengellisesti? Vihaatko sitä kaikella voimallasi? Tunnetko Jumalan pyhän vihan sitä kohtaan?

Jos et, niin voittoa ei ikinä tule.