JAAKOB OLI TAAS KRIISISSÄ!

Jaakob oli kauheassa kriisissä, taas kerran, eikä tiennyt mitä tehdä. Raamattu sanoo: ”Ja Jumala sanoi Jaakobille: ’Nouse, mene Beeteliin, asetu sinne… Jaakob sanoi: ’Menkäämme Beeteliin, rakentaakseni sinne alttarin Jumalalle, joka kuuli minua ahdistukseni aikana ja oli minun kanssani tiellä, jota vaelsin’” (1 Moos.35:1-3).

Beetel on paikka, johon voimme mennä ahdistuksen aikoina. Sen opetus Israelille ja meille tänään on tämä: aina kuin Jaakob oli vaarassa tai hädässä, kun kaikki näytti uhkaavalta ja toivottomalta, hän tiesi, minne mennä ja mitä tehdä.

Jumala sanoi Jaakobille: ”Tiedät, missä minä puhun sinulle, missä kuulet ääneni. Mene takaisin Beeteliin! Mene sinne alttarin luokse. Siellä kohtaan sinut. Paneudu kasvoillesi maahan edessäni ja puhdista kotisi kaikesta epäjumalanpalvelemisesta!”

Jaakob käski poikansa tuoda esiin kaikki heidän epäjumalankuvansa. Ne hän hautasi erään tammen alle. Sitten hän vei perheensä Beeteliin. Siellä hän rakensi alttarin Jumalalle. Taas Jumala sanoi Jaakobille. ”Minä olen sinun kanssasi” (ks.1Moos.35:9- 13). Raamattu sanoo: ”Jumalan kauhu valtasi heidän ympärillään olevat kaupungit, niin etteivät nämä ajaneet takaa Jaakobin poikia” (1 Moos.35:5). Ympäröivät kaupungit pelkäsivät Jaakobia, hänen pientä heimoansa, koska Jumala oli pannut heihin pelon!

Herra on edelleen Beetelin Jumala! Hän sanoo meille: ”Menkää Beeteliin, koska aion kohdata teidät siellä! Aina, kun olette hädässä tai ahdistuksessa, juoskaa alttarin luokse! Rukoilkaa ja hakeutukaa yksin minun luokseni!” Hän odottaa meitä kohdatakseen meidät salaisessa rukouskammiossamme!

Jaakob tiesi, minne mennä samaan selkeän sanan Jumalalta! Hän meni Beeteliin, alttarin luo! Hän sulkeutui yksinäisyyteen Jumalan kanssa salaisessa paikassa. Uskon, että Jumala puhuu meille. Uskon, että hän antaa meille sanoja. Se tapahtuu vain ollessamme polvillamme. Siinä Jumala lupaa kohdata meidät.

Jumala kehottaa tänään kääntämään katseesi pois olosuhteistasi. Älä arvioi mitään nykyisen tilanteesi perusteella. Älä yritä keksiä ulospääsytietä. Älä pelkää heittäytyä maahan. Jumala kohtaa sinut rukouksessa!