NÄKEEKÖ JUMALA, MITÄ JOUDUN KOKEMAAN JA VÄLITTÄÄKÖ HÄN SIITÄ?

Jumala kysyy: ”Uskotko, että näen täysin, mitä käyt läpi juuri tällä hetkellä?” Ehkä tätä lukiessasi olet sellaisten asioiden keskellä, joissa tarvitsisit hänen puuttumistaan asioihin. Ongelmasi luonne vaatii vastausta.

Rakkaani, uskotko, että Jumala seuraa jokaista liikettäsi, niin kuin isä valvoo lastaan? Tiedätkö sydämessäsi, että hän tulkitsee jokaisen ajatuksesi? Uskotko, että hän toimii koko ajan: pullottaa kaikki kyyneleet, kuulee kaikki huokauksesi, pysyttelee sinun ylläsi, rakastaen ja huolehtien?

Raamattu kuvaa hänen tekevän juuri näin!

"Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän huutoansa… Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa”(Ps.34: 15,17).

”Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle”(2 Aik.16:9).

Uskotko, että Jumala on täydellisen, ehdottoman tietoinen sinun jokaisesta ajatuksestasi, murheestasi, kivustasi, taloudellisesta taakastasi, perheongelmastasi? Hän haluaa myös johtaa sinut kaiken sen läpi.

Psalminlaulaja sanoo meille: ”Niin kuin isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä”(Ps.103:13).

Hepreankielen sana armahtaa tarkoittaa tässä ” hyväillä, syleillä, olla rakastava”. Raamattu sanoo siis, että Herra syleilee niitä, jotka pelkäävät häntä. Jumala panee käsivartensa sinun ympärillesi, Hän sivelee poskeasi, Hän pitää sinua sylissään. Hän sanoo: ”Minä tiedän sinun ajatuksesi, huolesi, kaikki taistelut, joita kohtaat, ja minä välitän!” Ihan sama, mitä käyt läpi, mitä tunnet, Herra näkee kaiken! Hän tuntee heikkouden tunteesi. Hän tuntee jokaisen liikkeesi, jokaisen sanasi ja tekosi.

Jumala ei ole vihainen sinulle juuri nyt. Ei! Hän ajattelee sinusta ihania, helliä, rakastavia ajatuksia. Hän tietää, miltä sinusta tuntuu ja Hän välittää! Hän sanoo: ”Niin, käyt läpi suuria koetuksia, olet kiusauksissa ja heiteltävänä. Olet kuitenkin Minun lapseni enkä minä anna vihollisen koskaan pettää sinua. Minä vien sinut läpi!”