TAISTELUMIELELLÄ

Eesau tuli ensin äitinsä kohdusta. Hän oli yli yltään karvainen vauva (nimi Eesau merkitsee ”karvainen”). Hänen kaksoisveljensä Jaakob oli tarttunut vielä kohdussa ollessaan veljensä kantapäähän. Varmaan kätilö järkyttyi nähdessään Eesaun syntyvän pieni käsi kantapäässään kiinni.

”Äidin kohdussa tämä petti veljensä, ja miehuutensa voimassa hän taisteli Jumalan kanssa.
Hän taisteli enkelin kanssa ja voitti, hän itki ja rukoili tätä. Beetelissä tämä löysi hänet ja puhui siellä meidän kanssamme” (Hoos.12:3-4).

Juuri tässä lyhyessä kappaleessa Jaakobista, profeetta Hoosea kuvaa, miten Jumalan voi päihittää ja voittaa.

Hoosean viesti oli: ” Tässä oli mies, joka halusi Jumala, nälkäisenä kaikkeen, mitä Jumalalla oli häntä varten!” Jaakob tuli äitinsä kohdusta taistelumielellä, ikävöiden Jumalan siunauksia. Tässä lapsessa oli jotakin jumalallista vaistoa. Oli kuin hän olisi sanonut: ”Veli, jollet sinä haluakaan Jumalan täyteyttä, niin minä haluan. Pois tieltäni! En tahdo jäädä toiseksi Jumalan siunauksista!

Jaakobin halun syntymäoikeus ja koko elämän ajan jatkunut siunaus edustaa kaikkia siunauksia, jotka ovat Jeesuksessa Kristuksessa. Ei Jaakob niinkään pyrkinyt saamaan kaksinkertaista osuutta isänsä omaisuudesta, eikä lupausta maasta. Ei, Jaakob halusi enemmän. Hän halusi saada Jumalan siunauksen, jotta pääsisi Messiaan sukulinjaan. Hän halusi myös papillisen siunauksen. Ei se merkinnyt heimonsa pappina olemista, vaan sitä, että hän voisi olla siunauksena toisille.

Näemme tämän papillisen tehtävän läpi koko 1 Moos. 27. luvun. Kun Iisak pani kätensä Jaakobin päälle ja siunasi hänet: ”Nouse istumaan … siunataksesi minut" (1 Moos.27:19). Merkitsi suurta kunniaa saada päälleen Jumalan käsi, ja voima siunata muita!

Rakkaani, tätä meiltä viimeisten päivien uskovilta odotetaan. Jumala tahtoo nostaa esiin kansan, joka ei ole niin paneutunut oman elantonsa hankkimisesta, talon omistamisesta tai hienon auton ajamisesta. Hän etsii niitä, jotka haluavat tosissaan Jumalan siunauksia, ei omaan käyttöönsä vaan toisten auttamiseen.