JUMALAN SUOSIOSSA ELÄMINEN

Jumala lupaa ihanan mielisuosionsa nuhteettomalle uskovalle. ”Poikani, älä unhota minun opetustani, vaan sinun sydämesi säilyttäköön minun käskyni… Laupeus ja uskollisuus älkööt hyljätkö sinua. Sido ne kaulaasi, kirjoita ne sydämesi tauluun, niin saat armon ja hyvän ymmärryksen Jumalan ja ihmisten silmien edessä” (San.3:1- 4). Jumala sanoo siis, että saat hänen suosionsa ja miellytät häntä, jos pyrit vaeltamaan nuhteettomasti hänen edessään.

Ei siinä kaikki! Jumalan suosioon kuuluu myös voima! Paavali sanoi: “Meidän evankeliumimme tuli teidän tykönne, ei ainoastaan sanana, vaan myös voimana ja Pyhässä Hengessä ja suurella varmuudella” (1 Tess.1:5). Hänen suosionsa antaa sinulle Pyhän Hengen voiman kaikkeen, mitä sanot tai teet. Sanasi eivät putoa maahan, koska niissä on Pyhän Hengen voima.

Paavali sanoi Pyhän Hengen vahvistamien sanojen vaikuttavan suuria tuloksia: ”Ja teistä tuli meidän seuraajiamme ja Herran, kun suuressa ahdingossa otitte sanan vastaan ilolla Pyhässä Hengessä” (1 Tess.1:6).

Miksi Paavalin sanat olivat niin voimallisia, tehokkaita? Siksi, ”että te olette tulleet esikuviksi kaikille uskoville” (1 Tess.1:7). Ei Paavalin julistus eivätkä hänen rukouksensa voittaneet ihmisiä Herralle. Sen teki hänen esimerkillinen elämänsä! Jumala oli löytänyt Paavalilla puhtaan sydämen, jolle hän saattoi antaa Pyhän Hengen voiman!

Jumalan suosio antaa arvostusta myös ihmisten keskuudessa. Daavidista kirjoitettiin: ” Daavidilla suurempi menestys kuin kaikilla muilla Saulin palvelijoilla, niin että hänen nimensä tuli sangen kuuluisaksi” (1 Sam.18:30).

Se, joka suojelee Jeesuksen nimeä elämällä pyhästi toisten edessä, saa hyvän nimen heidän edessään itseltään Jumalalta!

Jotkut uskovat sanovat: ”En välitä maineesta. Antaa ihmisten ajatella minusta, mitä haluavat. Haluan olla tuntematon ”ei-kukaan”. Antaa Herran saada kaikki kunnia”. Tämä saattaa kuulostaa nöyrältä, mutta Raamatun mukaan ”Nimi on kalliimpi suurta rikkautta, suosio hopeata ja kultaa parempi” (San.22:1). Jumala antaa vanhurskaalle hyvän nimen, jota hän voi käyttää kirkastamaan Häntä entistä suuremmassa määrässä!