PUHTAAN JA NUHTEETTOMAN ELÄMÄN VOIMA

Kun päätät vaeltaa nuhteettomasti Jumalan edessä, Herraa miellyttävällä tavalla, saat nähdä, että sinua sekä pelätään että halveksitaan. Ne, jotka ovat kadottaneet Jumalan suosion ja siunauksen, penseät tai maailmaan mukautuneet uskovat raivostuvat ja nousevat elämääsi vastaan!

Näemme tämän havainnollisesti kuvattuna 1. Samuelin kirjassa: ”Ja Saul pelkäsi Daavidia, koska Herra oli hänen kanssansa, mutta oli poistunut Saulista... Ja Daavid menestyi kaikilla teillään, ja Herra oli hänen kanssansa. Kun Saul näki, että hänellä oli niin suuri menestys, rupesi hän häntä kammomaan” (1 Sam.18:12-15).

Daavidin nuhteeton vaellus iski pelon Saulin sydämeen! Kun Saul oli Daavidin läheisyydessä, hän muisti ajan, jolloin oli itse saanut nauttia Jumalan suosiota ja ihmisten arvostusta. Tottelemattomuus, kateus, ylpeys ja omatahto veivät Saulilta viimeisenkin pisaran Jumalan voimaa. Samalla häneltä meni myös ihmisten arvostus.

Saul joutui kohtaamaan kasvoista kasvoihin itseään nuoremman miehen, kokemattomamman, vähemmän hienostuneen puheessaan. Tällä tuntui kuitenkin olevan enemmän voimaa ja pyhyyttä! Hän oli puhdassydäminen, täynnä Pyhää Henkeä, ja Saul pelkäsi häntä!

Pidä mielessäsi, ettei Daavidia tässä pelännyt epäjumalanpalvelija tai pakana. Ei, Saul oli mies, joka oli tuntenut Pyhän Hengen voiman. Hänet oli aiemmin voideltu mahtavaksi, Jumalan valituksi mieheksi!

Daavid eli vain puhdasta elämää, ja Jumala vuodatti suosiotaan hänen päälleen. ”Mutta koko Israel ja Juuda rakasti Daavidia, koska hän lähti ja tuli heidän edellänsä” (1 Sam.18:16).

Saul ei halunnut olla Daavidin läheisyydessä. Surullista kyllä, Saul edustaa tämän päivän maailmaan mukautunutta seurakuntaa. Se on kadottanut Jumalan voitelun. Hän on sen uskovan tyyppi, joka oli joskus aiemmin täynnä Pyhää Henkeä, kastettu, palanut Jumalalle. Kuitenkin tottelemattomuus, ylpeys ja himo ovat vieneet häneltä kaiken, mitä hän ennemmin tiesi Jumalasta.

Maailmaan mukautunutta uskovaa ei pelota mikään niin kuin pyhä nuhteeton elämä. Mitä enemmän elämäsi on samoilla linjoilla Herran tahdon ja hänen pyhyytensä kanssa, sitä enemmän joudut konfliktiin uskostaan luopuneiden kanssa.