JUMALA YLIVASTAA RUKOUKSEEN!

Seurakunnassa kuulee vähän väliä sanottavan: “Jumala vastaa rukoukseen!” Se on kuitenkin vain osa totuutta. Koko totuus on: ”Jumala ylivastaa rukoukseen!”

Hoosea profetoi Israelille: ”Te olette niskoitelleet, mutta yhä Jumalan omia” (Ks. Hoos.13: 16)
”Ottakaa mukaanne sanoja ja palatkaa Herran tykö ja sanokaa hänelle: ’Anna anteeksi kaikki rikokset, ota armoihisi’ ”(Hoos.14:2).

Israelin rukous oli yksinkertainen. He halusivat, että Jumala vain pyyhkisi pois heidän rikoksensa ja ottaisi heidät armollisesti vastaan. ”Herra armahda! Puhdista meidät ja ota meidät vastaan armossasi.” Jumala ei ainoastaan puhdistanut ja ottanut heitä vastaan armollisesti. Hän antoi vielä siunauksia, jollaisia kukaan ei olisi osannut kuvitellakaan!

”Minä parannan teidän luopumuksenne, omasta halustani minä teitä rakastan; sillä minun vihani on kääntynyt hänestä pois. Minä olen oleva Israelille kuin kaste, se on kukoistava kuin lilja ja juurtuva syvälle kuin Libanon. Sen vesat leviävät, sen kauneus on oleva kuin öljypuun ja sen tuoksu kuin Libanonin” (Hoos.14:4-6).

Taivaan kaste (jakeessa 5) on Herran läsnäolo. Tähän asti oli ollut kuivuutta, ja kaikki oli kuolemaisillaan, koska Jumalan mielisuosio oli otettu pois. Nyt, todellisen katumuksen ja sydämestä tulevan rukouksen tähden, Jumala sanoi antavansa elämän pulputa joka puolelta. Israelia ei saisi ainoastaan anteeksi, vaan myös herätyksen! Heistä tulisi syvään juurtuneita, kaikkialle levittäytyviä ja kukoistavia!

He pyysivät vain armoa, anteeksiantamusta ja hyväksymistä. Jumala taas avasi taivaan akkunat ja antoi sataa siunauksiaan, jollaisia he eivät ikinä olisi uskaltaneet toivoakaan! Jumala ylivastasi heidän rukoukseensa runsaasti!

Jumala on tehnyt saman sinulle! Kun kaduit, pyysit Jumalaa antamaan sinulle puhtaan sydämen, anteeksiantamuksen ja rauhan. Katso, kuinka hän on ylivastannut sinulle: Hän antoi sinulle nälkäisen sydämen ja suuremman janon Jeesuksen puoleen! Hän antoi sinulle silmät nähdä ja korvat kuulla. Hän on suojellut sinua raivoavalta, vihaiselta paholaiselta ja hukuttanut sielusi toivoon, iloon ja onnellisuuteen!

Pyysit vain pelastusta ja puhdistusta, mutta Jumala on antanut sataa päällesi siunauksia siunauksien jälkeen! Hän on ylivastannut sinun rukoukseesi!