VOIMA NUHTEETTOMAAN ELÄMÄÄN

”Te olette meidän todistajamme, ja Jumala, kuinka pyhät ja oikeamieliset ja nuhteettomat me olimme teitä kohtaan, jotka uskotte”(1 Tess.2:10).

Valtava väite, pyytää Jumalaa todistamaan pyhyyttäsi! Silmää räpäyttämättä Paavali kerskuu Tessalonikan uskoville: ”Työtoverini ja minä olemme eläneet nuhteettomasti teidän ja Jumalan edessä. Meidän käytöksemme oli vanhurskasta ja puhdasta. Jumala on meidän pyhän elämämme todistaja ja tekin olette. Te näitte, kuinka me vaelsimme pyhinä ja nuhteettomina Jumalan ja ihmisten edessä!”

Paavali oli voimallinen julistaja ja tunsi oman tehokkuutensa salaisuuden. Se veti ihmisiä Jumalaa kohti. Hän saattoi seistä rohkeana jokaisen elävän sielun, jokaisen vallan edessä ja todistaa: ”Minä elän päivittäin Pyhän Jumalan katseen alla. Minä vaellan aina hänen pyhät silmänsä kohdistuneina minuun. Te kaikki olette nuhteettoman elämäni todistajia.”

Apostoli halusi kaikille uskoville saman voiman. Sellaisen, joka vetäisi ihmisiä kohti Jumalaa. Hän rukoili öin ja päivin, että kaikki Jumalan lapset voisivat olla pyhiä ja nuhteettomia Jumalan edessä: ”Vahvistaaksensa teidän sydämenne nuhteettomiksi pyhyydessä meidän Jumalamme ja Isämme edessä, meidän Herramme Jeesuksen tulemuksessa, kun hän tulee kaikkien pyhiensä kanssa”(1Tess.3:13).

Nuorukainen, joka tuli Jeesuksen luo, oli ollut hyvä lapsuudestaan asti. Se auttoi häntä voittamaan Jeesuksen rakkauden ja kunnioituksen (ks. Matt.19:16- 20). Kuitenkin häneltä puuttui jotakin, ja se puute on se tärkeä! Rakkaani, jos sinun periaatteesi kaikessa, mitä sanot ja teet, ei ole tämä sama, et voi koskaan olla moitteeton Jumalan ja ihmisten edessä: ”Että meidän Herramme Jeesuksen nimi teissä kirkastuisi ja te hänessä, meidän Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen armon mukaan”(2 Tess.1:12).

Jeesuksen nimi ja kunnia motivoi Paavalia nuhteettomaan. elämään. Hän tiesi, että kaikki pitää rakentaa sille perustukselle. Ihmisen hyvyys on kuin saastainen vaate! Nuhteettoman vaelluksen käyttövoimana on halu kirkastaa Jeesuksen nimeä kaikkien ihmisten edessä!