JAAKOB TAISTELI HERRAN KANSSA

Kaikkein tärkeintä on oppia, että emme koskaan taistele ihmisiä vastaan. Ei työtovereita, naapureita tai uskosta osattomia rakkaimpiamme vastaan, taistelua Jumalaa vastaan!
Jos selvität välisi Jumalan kanssa, kaikki muu asettuu paikoilleen. Kun olet puhdas Hänen edessään eli Kristuksen veressä vihmottu, sinulla ei ole syntiä elämässäsi, rukoilet jatkuvasti. Silloin eivät helvetin voimat voi estää Jumalaa tekemästä, mitä hän tahtoo! Hän haluaa sinun omistavan sellaisen pyhän voiman.

Hoosea sanoi: ”Mutta Herralla on oikeudenkäynti Juudan kanssa” (Hoos.12:2). Mikä on oikeudenkäynnin syy Jumalan ja seurakunnan välillä? Se on hengellinen laiskuus! Me haluamme ihmeitä, siunausta, vapautusta, mutta ilman hintaa ja omaa panostusta!
Kuinka moni Jumalan kansasta rukoilee koko yön painien, taistellen, itkien ja huutaen Jumalan puoleen, niin kuin Jaakob teki? Kuka haluaa pyhyyttä, puhtautta ja Kristuksen kaltaisuutta niin paljon, että on valmis sulkemaan itsensä Jumalan läsnäoloon, kunnes rukoukseen vastataan? Kuka on niin halukas miellyttämään Jumalaa, että tekee kaikkensa päästäkseen irti pahoista tavoistaan, himoistaan ja huutaa, taistelee ja painii Jumalan kanssa, kunnes Hän katkaisee kaikki kahleet?

Hoosea sanoi Israelin kansalle: ”Te haluatte vain menestystä ja varmuutta. Ette ole valmiita kantamaan vastuuta! Ette halua elää Jumalan mieliksi vaan omaksi hyväksenne!”

Jaakob oli taistelija syntymästään asti. Hän voitti ”omassa voimassaan” (ks. 1 Moos. 25:26) ja niin pitää myös sinun ja minun tehdä! Meillä on Hänen voimansa, mutta emme käytä sitä! ”Hänen kirkkautensa väkevyyden mukaan kaikella voimalla vahvistettuina olemaan kaikessa kestäviä ja pitkämielisiä, ilolla” Kol.1:11).

”Hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän, sisällisen ihmisenne puolesta, voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta” (Ef.3:16).

Jeesuksen Kristuksen seurakunta ei koskaan näe, mitä Jumalalla on ruumistaan varten, ennen kuin Hän näkee sen etsivän Häntä täydestä sydämestä! ”Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras”(Jaak.5:16).

Jumala haluaa sinun luottavan Häneen, koska Hän rakastaa sinua! Hän sanoo: ”Tässä se on. Jos haluat sen, tule hakemaan!” Hän haluaa tehdä sinusta vahvan sotilaan, armeijaansa sopivan!