OTTELUUN VALMISTAUTUMATON!

Oletetaan, että nyrkkeilyvalmentaja veisi urheilijansa jollekin eristetylle valmennusleirille, jossa käyttäisi koko ajan pelkästään miehen psyykkiseen valmentamiseen tärkeää ottelua varten. Hän sanoisi: ”Olen koko ajan rinnallasi kehän ulkopuolella. En jätä sinua hetkeksikään. Tässä on lista aikaisempia nyrkkeilijöitä. Opiskele heidän liikkeensä kehässä. Sinun ei tarvitse kärsiä kovia harjoituksia. Sanon sinulle, että olet voittaja ja tarvitset vain sanani! Näytän sinulle joitakin tilastotietoja siitä, kuinka voittaa Monster Man, kun astut kehään hänen kanssaan!”

Millainen valmentaja tämä on? Aivan typerä! Mitä kunnon valmentaja tekisi? Hän etsisi käsiinsä parhaan nyrkkeilijän, panisi tämän valmennettavansa kanssa kehään ja antaisi heidän koettaa voimiansa.”

Rakkaani, kuinka moni uskova nimittääkään itseään taistelijaksi, vaikka ei ole koskaan joutunut koetuksiin tai valmennettavaksi? Meille kerrotaan monista rukoustaistelijoista tässä maassa. Surullinen totuus on kuitenkin se, että suuri enemmistö heistä ei ole koskaan joutunut taisteluun. Heitä ei ole valmennettu, eivätkä he ole valmiita taisteluun.

Vastikään kysyin Herralta, miksi niin monet todelliset uskovat joutuvat käymään läpi niin raskaita, kovia aikoja. Miksi niin syvää kärsimystä? Minä kysyin: ”Miksi niin monet joutuvat koetuksissa aivan voimiensa äärirajoille?”

Jumala tietää, että Saatana päästetään irti maan päällä käymään sotansa viime hetkiä. Herra taas tarvitsee omat, hyvin harjoitetut taistelijansa, jotka voittavat helvetin voimat. Juuri nyt Jumala tekee pikatyötään jäännöksessään. Se on kriisivalmennusta!

Näistä kärsivistä, syvästi koetelluista pyhistä tulee Jumalan viimeisten päivien sotajoukon päällikköjä. Jumala panee Pyhän Hengen taistelemaan heissä. Hän tuo esiin sotijoita, jotka on koeteltu ja testattu, koska he ovat painineet Jumalan kanssa. Mitä enemmän he kärsivät ja mitä tuimempi taistelu on, sitä hienompaa työtä hänellä on heidän varalleen.

Tällainen harjoittelu vaatii niin fyysistä kuin hengellistäkin itsekuria. Jaakob heittäytyi taisteluun koko ruumiillaan, koko inhimillisellä taidollaan. Taistelumieli oli herännyt hänessä. Raamattu sanoo: ”Miehuutensa voimassa hän taisteli Jumalan kanssa” (Hoos.12:3).

Tässä jakeessa on syvä merkitys kaikille, jotka tahtovat voittaa rukouksessa. Se sanoo Jaakobin voittaneen ”miehuutensa voimassa”. Rakkaat lukijani, jos aiot kestää näinä viimeisinä päivinä, sinun pitää panna kaikkesi likoon: koko ruumiisi ja kaikki voimasi.