TÄYDELLINEN VOITTO

”Ja ammonilaiset menivät Jordanin yli taistelemaan myös Juudaa, Benjaminia ja Efraimin heimoa vastaan, ja niin Israel joutui suureen ahdinkoon”(Tuom.10:9)

Jumala oli pannut ammonilaiset kurittamaan israelilaisia heidän syntiensä tähden (ks. Tuom. 10:6-8). Nyt heidän armeijansa oli marssimassa kohti Israelia! Jumalan kansa oli ihmeissään ja toivottomassa tilassa. He alkoivat tunnustaa syntejään: ”Me olemme syntiä tehneet; tee sinä meille aivan niin kuin hyväksi näet, kunhan vain tänä päivänä autat meitä"(Tuom.10:15).

Ihmiset olivat niin syntinsä painamia, etteivät he osanneet muuta kuin pyytää Jumalaa säästämään heidät. Heidän rukouksensa oli mitä yksinkertaisin: ”Herra, vapauta meidät tämän kerran! Älä anna vihollisen voittaa ja tuhota meitä!”

He rukoilivat yksittäistä voittoa, mutta Jumalalla oli mielessään jotain enemmän. Hän ylivastasi heidän rukoukseensa voimallisesti! Israel ei ainoastaan pelastunut, vaan he pääsivät voitolle! He selättivät ammonilaiset täydellisesti!

”Sitten Jefta lähti ammonilaisia vastaan, sotimaan heitä vastaan, ja Herra antoi heidät hänen käsiinsä. Ja hän tuotti heille hyvin suuren tappion, valloittaen maan Aroerista Minnitiin - kaksikymmentä kaupunkia. Niin täytyi ammonilaisten nöyrtyä israelilaisten edessä” (Tuom. 11:32-33).

Jumala ei ainoastaan vapauttanut Israelia, vaan hän antoi heille rohkeuden ja neuvon, miten voittaa ammonilaiset! He löylyttivät kerta kaikkiaan ammonilaiset, joista ei sen jälkeen ollut enää ongelmaa! He saivat täydellisen voiton!

Niin juuri Jumala haluaa ylivastata kansansa rukouksiin tänäänkin! Useimmat uskovat rukoilevat: ”Herra, auta minua voittamaan tämänkertainen taistelu.” Herra vastaa: ”Minä annan voiton sinulle, mutta minulla on paljon enemmän annettavana sinulle. Minä haluan sinun voittavan vihollisesi kokonaan, ei vain yhtä taistelua kerrallaan. Minä haluan antaa sinulle täydellisen voiton!”

Rakkaani, Hän ei halua sinun ainoastaan voittavan vihollista, vaan alistavan kaikki viholliset täydellisesti! Hän ei halua, että vain voitat synnin voiman, vaan että olet enemmän kuin voittaja. Hän ei halua antaa vain elämää, vaan yltäkylläisen elämän. Ei ainoastaan iloa, vaan iloa, joka on sanoinkuvaamatonta ja täynnä kirkkautta. Ei vain vapautta peloista täksi päiväksi, tai viikoksi tai kuukaudeksi – vaan kaikkiin elämäsi päiviin!