EPÄTAVALLINEN SANA

Jonkin aikaa sitten Pyhä Henki antoi minulle epätavallisen sanan, sellaisen, jota en olisi halunnut kuulla. ”Sinun käsityksesi Herran hellän, rakastavan armon merestä on huvennut hyvin rajalliseksi. Olet joutunut kärsimään paljon syyllisyyttä, tuomiota ja pelkoa, koska et ole antanut Pyhän Hengen ilmaista sinulle anteeksiantavaa, sovittavaa armoani. Et tunne minun hellyyttäni.”

Jumala näytti minulle, että tämä on vaikuttanut monen lannistumiseen ja luopumiseen. Kun synti iskee, kun Saatana tulee kuin tulva, kun lankeat takaisin vanhoihin tapoihisi, paholainen tekee siitä siteen. Ensin syyllisyys tulee tulvien sisään, sitten pelko täyttää sydämesi. Täydellisen epäonnistumisen ja avuttomuuden tunne valtaa sielusi. Tässä kohdin, useimmat uskovat kääntävät selkänsä armolle, koska heidän näkemyksensä Jumalan armosta on niin kapea.

Saatana tulee luoksesi ja sanoo: ”Olet tullut mahdollisuuksiesi loppuun. Olet tunnustanut syntisi kerran toisensa jälkeen. Jumala ei mitenkään voi antaa sinulle anteeksi nyt, koska olet langennut valoa vasten. Jos palaat ja tunnustat enemmän, sinä vain palaat tekemään taas syntiä. Lakkaa yrittämästä!”

Paholainen ei halua sinun näkevän Jumalan armon merta, hän haluaa sinun näkevän pienen noron! Me menehdymme, koska hylkäämme Kristuksen anteeksiantavan, eheyttävän rakkauden voiman. Kadotamme armon, koska olemme sidottuja kauhean rajoittuneeseen näkökykyymme. Silmämme eivät ole vielä avautuneet hellän Isämme loputtomalle armolle! Olemme niin sidottuja väärään, kapeaan käsitykseen hänen armostaan, ettemme pysty uskomaan tai hyväksymään Jaakobin sanaa: ”Katso, me ylistämme autuaiksi niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra antaa, te olette nähneet. Sillä Herra on laupias ja armahtavainen”(Jaak.5:11).

Tämä jae tarkoittaa: ”Jumalan murskaa helposti meidän huolemme ja kipumme. Hän tuntee tuskamme ja epäonnistumisemme. Hän on lempeä ja hyväsydäminen meitä kohtaan. Hän rakasti meitä jo silloin, kun olimme vielä hänen vihollisiaan. Silloinkin, kun loukkaamme häntä, hän tulee kiireesti avuksemme, eheyttää meidät ja antaa anteeksi.”

Sana armo tarkoittaa ”ystävällistä ja hyväsydämistä kohtelua sille, joka on loukannut toisen vallan alla”. Jumalalla on valta tuomita meidät helvettiin joka kerta kun teemme syntiä. Hän hallitsee meitä ja voi tehdä meille mitä haluaa. Hänen sydäntään miellyttää olla hyväsydäminen, rakastava ja ystävällinen niitä kohtaan, jotka ovat loukanneet häntä eniten.