VOIMA PYSYÄ PYSTYSSÄ

Raamattu sanoo, että ilo Herrassa on meidän väkevyytemme. Ilman sitä emme pysy pystyssä. Rakas lukija, meidän pitää valvoa, koska syyllisyys ja synnin tuomio pilaavat täydellisesti ilon Herrassa!

Monet uskovat ovat näiden sitomia juuri nyt. He eivät pysty hyväksymään täyttä, vapaata anteeksiantamusta ja uskovat, ettei heillä ole oikeutta olla iloisia. Koko Raamatun läpi Jumala vuodattaa iloöljyään niiden päälle, jotka ovat oppineet vihaamaan syntejään ja rakastavat hänen vanhurskauttaan. Jumalan Sana sanoo Jeesuksesta: ”Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta; sen tähden on Jumala, sinun Jumalasi, voidellut sinua iloöljyllä, enemmän kuin sinun osaveljiäsi" (Hebr.1:9).

Ne, jotka ovat luovuttaneet syntinsä ja vaeltavat Herran kanssa, saattavat silti joutua taisteluun. Se ei ole vielä päättynyt. Jokin ihmeellinen veto heillä kuitenkin on Herraa kohti, sellainen nälkä, että lopputulos on ilmeinen: heillä on oleva ilo!

Kuvittele, että Jeesus ilmestyy lihassa, vaatetettuna ihan tavallinen ihmisen tapaan ja istuutuu viereesi. Haavoitettuna, tappiolle joutuneena uskovana, onnettoman näköisenä, syyllisenä, tuomittuna ja peloissasi et tunnista häntä, kun hän alkaa jutella sinun kanssasi:

”Rakastatko todella Herraa?” hän kysyy.
Ehkäpä vastaisit: ”Tosi paljon”.
”Etkö olekin tehnyt syntiä?”
”Ky-y-llä”, vastaat.
”Uskotko, että hän antaa anteeksi kaikille, jotka tunnustavat ja kääntyvät pois synnistään?”
”Kyllä, mutta… olen pahoillani. Olen tainnut loukata Vapahtajaani ja haavoittanut häntä todella kovasti.”
”Jos olet tunnustanut syntisi, miksi et ole ottanut vastaan hänen anteeksiantamustaan?”
”Olen tehnyt niin, liian monta kertaa!”
”Uskotko, että hän antaa anteeksi 499 kertaa, joka kerta kun tunnustat ja kadut?”
”Uskon.”
“Vihaatko syntejäsi? Haluatko vielä Jeesusta?”
“Voi, kyllä haluan!”
”Miksi sitten annat paholaisen ryöstää sinulta ristin voiton, Karitsan veren voiman? Miksi et huoli hänen ilostaan ja huolenpidostaan?”

Rakas lukija, älä lannistu ja luovu ilostasi Herrassa. Sinulla on oikeus ylistää häntä, laulaa, huutaa ja olla onnellinen Herrassa, koska sinulla on Isä, joka antaa anteeksi!