KRISTUS ON LAIN LOPPU by Gary Wilkerson

Paavali käyttää Israelia esimerkkinä opettaakseen, mitä todellinen vanhurskaus on. ”Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat. Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan. Kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo”(Room.10:1-4).

Paavalin teksti haastaa meitä monenlaisilla kysymyksillä. Tekeekö vanhurskautus meistä vanhurskaita? Kyllä, vanhurskautus asettaa meidät vanhurskaan asemaan. Tekeekö pyhitys meistä vanhurskaita? Kyllä, siinä mielessä, että pyhitys on prosessi, jossa koetaan Kristuksen vanhurskauden toiminta jokapäiväisessä elämässämme. Jeesus on sekä vanhurskautuksen että pyhityksen lähde. Me saamme molemmat itsellemme hänen armonsa lahjan kautta.

Useimmat uskovat palvelevat vain huulillaan sanoen: ”Jeesus on minulle kaiken lähde.” Näkyyköhän tämä sitten heidän jokapäiväisessä vaelluksessaan? Surullinen totuus on, että monet uskovat elävät ikään kuin vanhurskautus tulisi Jumalalta, ikään kuin se toteutuisi heidän oman päivittäinen suorituksensa kautta. He sanovat: ”Olen saanut armon uskon kautta Jeesukseen. Nyt minun pitää noudattaa lakkaamatonta henkilökohtaista ponnistusta tullakseni pyhitykseen.”

Eräässä mielessä he sanovat Jumalalle haluavansa maksaa takaisin sen suuren lahjan, jonka ovat saaneet häneltä: ”Kiitos, että pyhitit minut, Herra. Olet asettanut minut eteesi oikeaan asemaan ristin kautta, ja vastalahjana minä tulen pyhäksi, kun olen sinulle kuuliainen. Sinä teet ensimmäisen puolen ja minä toisen puolen työstä.”

Tällainen asenne johtaa suoraan sidottuun elämään. Kuinka monta kertaa sinua on ajanut eteenpäin kirkon seinällä ollut juliste, jossa sanotaan: ”KRISTUS KUOLI TÄHTESI, MITÄ SINÄ OLET TEHNYT HÄNEN TÄHTENSÄ?” Siitä on tullut yleinen asia koko kirkossa.

Jeesus naulittiin ristille, haudattiin ja nousi kolmantena päivänä, jotta me saisimme iankaikkisen elämän. Mitä voisit tehdä vastapalvelukseksi? Antaa kymmenyksiä, mennä rukouskokoukseen, evankelioida enemmän? Sitähän juuri Israel yritti tehdä. Se ”tavoitteli vanhurskauden lakia, mutta ei ole sitä lakia saavuttanut” (Room.9:31). He yrittivät taivuttaa tahtonsa saadakseen vanhurskauden, mutta eivät sitä saavuttaneet.

Tämä jae on tuonut vapauden kaikkien aikojen uskoville: ”Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo”(Room.10:4). Kristus on kaiken loppu. Ei ole muuta! “Niin se ei siis ole sen vallassa, joka tahtoo, eikä sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen”(Room.9:16).