KUULIAINEN USKOVA

“Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan”(Joh 15:10). Jeesus totteli uskollisesti kaikkia Isältään saamiaan käskyjä. Tätä hän nimitti kuuliaisuudeksi.

Jotkut uskovat ajattelevat voivansa valita, mitä Kristuksen käskyjä haluavat noudattaa. Jos he eivät pidä siitä, mitä on säädetty, he vain jättävät sen kohdan silleen tai selittävät, miksi he eivät ole kuuliaisia. ”En näe sitä juuri noin, en usko sen olevan niin.” Jos ihmiset eivät pidä pastorinsa kehotuksesta olla pyhiä, he lähtevät etsimään pastoria, joka pitää esillä myönteisiä asioita. Siksi kauhea apatian rutto leviää tänä päivänä seurakunnissa. Olemme pelänneet niin paljon tekoja, ärsyyntyneet lakihenkisyydestä, että olemme antaneet kuuliaisuudelle pahan leiman.

Kuinka on mahdollista, ettei jokin hänessä oleva oksa tottele häntä? Jeesus sanoi: ”Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niin kuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat”(Joh 15:6). Voisiko sen sanoa selvemmin? Kuuliaisuus edellyttää lepoa ja vastuuta. On mahdollista olla hänessä, kiinnittyneenä viinipuun runkoon, mutta ei silti yhteydessä elämän nesteen virtaan, jolla kantaa hedelmää. Kuuliaisuus on Kristuksen käskyjen ehdotonta tottelemista, koska jokaisella oksalla on vapaa tahto, elämänvoima itsessään. Oksa ei ole passiivinen, sen pitää vetää elämää itseensä viinipuun rungosta. ”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä”(Joh 15:7). Tässä tulee esiin se, että Jumalan Sana on Isän leikkausveitsi. Kuinka mikään oksa voisi kantaa hedelmää, jos Jumalan Sanaa ei tunneta vaan hyljätään ja laiminlyödään?

Me näemme kuivuuden hedelmien kumpuavan esiin kaikkialla Herra viinitarhassa, aviorikokset, haureus, juominen, huumeet, koska oksien leikkaaminen on loppunut niin monissa. Jumalan Sana on hänen veitsensä, kaksiteräinen miekka. Suurin osa uskovia tänä päivänä ei tunne Jumalan Sanaa, koska he eivät lue sitä. On mahdotonta kantaa vanhurskauden hedelmää ilman, että Sana asuu meissä. Sanan laiminlyöminen aiheuttaa hedelmättömyyttä, ja se kuihduttaa Jumalan kansan.

Kuuliainen uskova on se, joka rakastaa ja pelkää Jumalaa, joka isoaa Sanaa ja vapisee tuntiessaan syntinsä. Hän iloitsee, kun Jumalan Sana viiltää pois kaikki esteet, rukoilee, että Kristuksen elämä ja kaltaisuus voisi aina vain lisääntyä hänessä. Niinpä hän kasvaa kypsyydessä kuuliaisena ja rakastavana.