HUOLEKAS SYDÄN

Jeesus sanoi: ”Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö”(Joh 14:27). Totta on kuitenkin, että monilla uskovilla on murheellinen sydän ja he elävät pelossa. Jeesus sanoi myös samassa jakeessa: ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille”. Silti vain harvat uskovat voivat sanoa rehellisesti, että heidän sydämessään on aina rauha. Monilla rauha tulee ja menee, jättäen heidät huoliinsa, levottomiksi ja stressin vaivaamiksi.

Sakarias ennusti tulevasta Messiaasta: ”Suodakseen meidän, vapahdettuina vihollistemme kädestä, pelkäämättä palvella häntä pyhyydessä ja vanhurskaudessa hänen edessään kaikkina elinpäivinämme”(Luuk.1:74- 75).

Rakas lukija, Jeesus tuli tänne maailmaan ja kuoli syntitsen puolesta, jotta me voisimme vaeltaa Jumalan kanssa pelotta, nauttien hänen rauhastaan kaikkina elämämme päivinä.

Ei pelkoa, vain mielen ja sydämen rauhaa kaikkina päivinämme. Tähän kuuluvat hyvät ja pahat päivät, kärsimyksen, sekasorron, koetusten ja epävarmuuden päivät. Mitä sitten tiellemme tuleekin, meidän kuuluu saada nauttia rauhaa koko ajan.

Sakarias lisäsi vielä Jeesuksesta nämä sanat: ”Loistaen meille, jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan tielle" (Luuk.1:79). Hän sanoi siis, että Jeesus johdattaisi kaikkia lapsiaan rauhan teille, ei levottomuuteen, tyhjyyteen ja pelkoon.

Jeesus on Rauhan Ruhtinas. Hänen syntyessään enkelit lauloivat: ”Maan päällä rauha”. Hänen evankeliuminsa on nimeltään rauhan evankeliumi, ja hän lupasi itsestään: “Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha"(Joh.16:33). Evankeliumissa on kyse ennen kaikkea rauhasta. ”Sen sanan, jonka hän lähetti Israelin lapsille, julistaen evankeliumia rauhasta Jeesuksessa Kristuksessa”(Ap.t.10:36).

Tässä maailmassa me kohtaamme Paavalin mukaan ahdistuksia, vainoja ja pelottavia oikeudenkäyntejä, ”ulkoapäin taisteluja, sisältäpäin pelkoa”(2 Kor. 7:5). Meitä voidaan koetella, me saatamme kärsiä Kristuksen tähden ja vastoinkäymisten tuulet voivat yrittää kellistää uskon talon, jonka rakennamme pelastuksen Kalliolle, Jeesukseen, mutta saamme vaeltaa rauhassa hänen tähtensä.