“NICKY, JEESUS RAKASTAA SINUA!”

En vastusta uusia menetelmiä julistustyössä. Me käytämme useita välineitä työssämme, mutta ne eivät anna meille johdatusta. Me vietämme aikaa polvillamme, etsien Herran johdatusta kaikessa työssämme. Monesti juuri rukous on se väline, joka on hukassa julistajilta tänään. He luottavat tietokoneisiinsa ja uudenaikaisiin menetelmiin enemmän kuin Kristukseen.

Tänä päivänä ”ekspertit” ovat ottaneet haltuunsa ohjat seurakunnassa. Synti nähdään psykologisena terminä ja sitä kutsutaan ”sairaudeksi”. Huumeiden orjalla sanotaan olevan ”heikkous”. Alttarit on korvattu sielunhoitohuoneilla. Pyhyyden profeetat on korvattu psykologeilla ja sosiaalityöntekijöillä, jotka syytävät suustaan viimeisintä ihmiskeskeistä erityissanastoaan. Lyhyesti sanoen: Jeesus on pudotettu valtaistuimeltaan ja Freud on korotettu kunniaan.

Viisikymmentä vuotta sitten Jumala johti minut työhön narkomaanien ja alkoholistien keskelle New Yorkin kaupungissa. Meillä ei ollut rahaa eikä taitotietokirjoja, vain täydellinen riippuvuus Pyhästä Hengestä. Toimistossamme oli kyltti: ”Täällä ei saa loistaa kukaan muu kuin Pyhä Henki”.

Kappelijumalanpalvelustemme aikana rukoilimme: ”Herra, meitä ei auta psykologia tai psykiatria, vaan Pyhä Henki. Emme voi työskennellä aivoillamme, ellet sinä muuta sydäntämme.”

Nicky Cruz, ensimmäisiä saavuttamiamme jengin jäseniä, oli sydämeltään tappaja. Tuttu psykiatri otti hänet erityiseen hoivaansa. Vietettyään kokonaisen päivän Nickyn kanssa, psykiatri päätti, että tämä on parantumaton, toivoton tapaus. (Mies ei tiennyt, että Nickyn lempipuuhaa oli sekoittaa ”tohtorien päät”).

Jeesuksellapa oli toiset suunnitelmat Nickyä varten. Kristus suoritti viidessä minuutissa sen, mitä ekspertit eivät pystyneet tekemään. Nickylle ei tehty psykoanalyysiä, hänen päätänsä ei tutkittu. Ei, vaan Jumala lähetti nuolen hänen sydämeensä, ja se nuoli oli evankeliumin totuus: ”Nicky, Jeesus rakastaa sinua.”

Yhdessä hetkessä Nickyn kivinen sydän hävisi ja sijaan tuli lihasydän. Nicky itki, halasi meitä kaikkia. Jumalan voima oli muuttanut hänet yliluonnollisesti sen jälkeen, kun yhteiskunnan ekspertit olivat julistaneet hänet toivottamaksi tapaukseksi.