USKOSTA VANHURSKAS by Gary Wilkerson

Monet uskovat ovat tänä päivänä uupuneet yrityksistään pysytellä erossa synnistä. He käyttävät kaiken energiansa, kunnes heistä on puristettu ilon viimeinenkin mehu. Kristuksen voitto joutuu kadoksiin, kun he ponnistelevat määrättömästi pystyttääkseen omaa vanhurskauttaan.

Vanhurskaus, jota yritetään hankkia muutoin kuin uskon kautta, epäonnistuu aina. Ei näet voi olla olemassa Jumalan vanhurskautta ja omaa vanhurskauttamme. Silloin evankeliumeja olisi kaksi: hänen ja meidän omamme. Emme voi sekoittaa omaa vanhurskauttamme Jumalan pyhään vanhurskauteen.

Mietit ehkä: ”Eikö meidän sitten pitäisi yrittää mitään? Eikö Raamattu sano, että meidän tulee karttaa syntiä?” Ainoa tapa synnin karttamiseen on Jeesus! Hän ei ole vain totuus, jonka otat vastaan. Hän on elävä Jumala ja sinun Pyhittäjäsi. Hänen pyhittävä työnsä ei lakkaa yöllä eikä päivällä.

Paavali vastaa kysymykseen omasta yrittämisestä Room.9:ssä. Hän puhuu ihmisistä, jotka saavuttivat vanhurskauden: ”Pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saavuttaneet vanhurskauden, mutta sen vanhurskauden, joka tulee uskosta”(Room.9:30). Nämä ihmiset eivät väsyttäneet itseään omilla yrityksillään eikä heitä masentanut heidän oma epäonnistumisensa. He panivat uskonsa Jeesuksen ristintyöhön heidän puolestaan. Siten he ottivat vastaan hänen yläkylläisen elämänsä.

”Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo”(Room.10:4). Kristus on siis loppu. ei ole mitään muuta! ”Niin se ei siis ole sen vallassa, joka tahtoo, eikä sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen”(Room.9:16). Nämä jakeet ovat antaneet vapauden kaikille uskovien sukupolville.

Ystäväni, olet väsynyt yrittäessäsi tehdä kaiken paremmin? Oletko uupunut kierteestä, jossa ensin aina sitoudut ja sitten epäonnistut? Heitä kaikki se selkäsi taakse! Lopeta ponnistelusi. Oikea asemasi Herran edessä ei riipu omasta tahdostasi vaan Jumalan tahdosta, joka on armollinen. Luota vain häneen, niin voitat.