RUKOUSKAMMIO

Jeremia ennusti, että kaikki paimenet, jotka kieltäytyivät etsimästä Jumalaa rukouksessa, joutuivat tuhoon. ”Sillä paimenet olivat järjettömät eivätkä etsineet Herraa; sen tähden he eivät menestyneet, vaan koko heidän laumansa hajotettiin”(Jer.10:21).

Jeremian kuvaama on totta tänä päivänä seurakunnassa, Kristuksen ruumiissa. Monet paimenet ovat käyneet laiskoiksi ja välinpitämättömiksi. He näkevät tehtävänsä vain palkkakuittina, ei kutsumuksena. He nojaavat omaan voimaansa sen sijaan, että pyrkisivät tuntemaan Jumalan sydämen rukouksen kautta. He ovat kadottaneet kaiken voiman ravita ja pitää lampaansa järjestyksessä, ja lauma on hajonnut.

Se yhteys, joka aikoinaan piti seurakuntia voimakkaina, on nyt murtumassa. Jeremia sanoi omista päivistään: ”Minun telttani on hävitetty, ja kaikki minun telttaköyteni ovat katkotut; minun lapseni ovat lähteneet luotani, eikä niitä enää ole. Ei ole enää, kuka telttani pystyttäisi ja nostaisi seinieni kankaan”(Jer 10:20). Katkotut telttaköydet olivat Jumalan voiman side, joka piti yllä ihmisten välistä yhteyttä. Lauma oli hajotettu, ja papiston keskuudessa oli sellaista saastaisuutta, ettei kukaan enää uskaltanut lähestyä Jumalan pyhyyksiä. Ei kukaan papeista ollut arvollinen koskemaan pyhiä esirippuja.

Haluan osoittaa tämän sanoma niille, jotka etsivät Jumalaa: Onko sinulla rukouskammio? ”Salainen kammio” tarkoittaa yksinkertaisesti sulkeutumista Jumalan kanssa jonnekin, joskus, laatuajan antamista hänelle ja hänen nimeään avuksi huutamista (ks. Matt.6:6).

”Rukouskammio” merkitsee ”rukoustapaa”. Onko sinulla käytäntönä rukoilla päivittäin yksin Jumalan edessä? ”Käytäntö” merkitsee itsekuria tulla Jumalan eteen sydämellä, joka sanoo: ”Minun pitää päästä kaksin Jumalan kanssa. Minun pitää saada puhua Isäni kanssa tänään”.

Joskus oma rukouskammioni on ollessani yksin autossa. Toisinaan se voi olla työhuoneeni kotona tai kotikaupunkini kaduilla. Muutama viikko sitten se oli Floridan rantahiekalla, jossa kävelin tuntikausia sulkeutuneena Jumalan läheisyyteen.

Tällainen rukous vaatii yhteyttä Jumalan kanssa, yksin olemista hänen kanssaan. Jeesus varoitti teeskennellystä rukouksesta. Hän teki eron niiden välillä, jotka etsivät Jumalaa salaisessa kammiossa, ja niiden, jotka rukoilevat vain, että toiset pitäisivät heitä pyhempinä kuin muita.