PALKKAPÄIVÄ

Tahdon kertoa sinulle, miten järkyttävät seuraukset ovat niille, jotka pudottavat Herran valtaistuimeltaan.

1. ”Israel oli rehevä viiniköynnös, joka teki hedelmiä”(Hoos.10:1).

Israelissa kaikki katsoivat omaa parastaan, ja tuloksena oli täydellinen tyhjyys. Hoosea puhui uskoville, näyttäen heille kuvan siitä, mitä tapahtuu niille, jotka pudottavat Herran oman elämänsä valtaistuimelta. Sellaisista ihmisistä tulee itsekkäistä, onnettomia ja heidän kaikki pyrkimyksensä päättyvät tyhjyyteen.

2. ”Liukas oli heidän sydämensä. Hän särkee heidän alttarinsa, hävittää heidän patsaansa”(Hoos.10:2).

Meidän kansamme sydän on jakautunut. Amerikkalaiset tekevät vain huulten jumalanpalvelusta Jumalalle ja uskonnolle. Eivät he palvele Herraa totuudessa. Tämä on johtanut täydelliseen tuhoon kaikissa ylistetyissä instituutioissamme. Kun menetät uskosi Jumalaan ja panet toivosi johonkin muuhun, siitä muusta tulee sinun epäjumalasi. Tätä tapahtuu tänä päivänä maassamme. Yhteiskuntamme ei enää luota Jumalaan, vaan hallitukseen, presidenttiin, koululaitokseen ja sosiaaliturvaan. Yritetään löytää edes jonkinlaista tasapainoa. Jumala sanoo: ”Jos et luota minuun, minä murskaan sinun kaikki laitoksesi, joihin turvasit.”

3. ”Te olette kyntäneet jumalattomuutta, leikanneet vääryyttä ja syöneet valheen hedelmää; sillä sinä olet luottanut omaan tiehesi, sankariesi paljouteen”(Hoos.10:13).

Hoosea sanoo: ”Sinä lakkasit luottamasta Herraan ja nyt joudut korjaamaan rikkomuksiesi satoa!” Ihmiskunta tänään on hienostunut, koulutettu, varma tiedoistaan. Me olemme pudottaneet Jumalan valtaistuimeltaan. Olemme hyljänneet Raamatun ja rukouksen. Sen sijaan olemme nostaneet valtaistuimelle tieteen, psykologian ja koulutuksen. Kysyn nyt: ”Mikä onkaan ollut sen antama sato? Mitä kaikki hienostunut koulutuksemme on antanut meille?

4. ”Ei ole meillä kuningasta, sillä me emme ole peljänneet Herraa" (Hoos.10:3).

Israelin kuninkaan sydän oli täynnä epäjumalanpalvelusta. Kun Israelin luopumus alkoi, hän oli voimaton pysäyttämään sitä. Hänen sanoissaan ei ollut auktoriteettia. Kun hän puhui, kansa vain pudisti päätään ja sanoi: ”Ei meillä ole johtajaa, ei suuntaa. Me ajelehdimme.”

Tämä tapahtuu parhaillaan Amerikassa ja kirkossa. Monet uskovat pilkkaavat pastoriaan, irvaillen heidän auktoriteettiaan. Miksi! Siksi, että näiden miesten sanoissa ei ole voimaa. Ihmiset sanovat: ”Ei meillä seurakunnassa ole enää johtajaa. Olemme hukassa, sekaisin”. Tämä on palkkapäivä Herran valtaistuimelta suistamisesta.