TUOKAA PARHAANNE HERRALLE

Vanhan Testamentin ihmiset eivät voineet lähestyä alttaria sellaisen uhrieläimen kanssa, jossa oli jokin virhe tai joka oli sokea ja raajarikko. Heidän piti tuoda Herralle kaikkein parhain.

Millaista aikaa sinä tuot Herralle rukouksessa? Onko se sinun parasta aikaasi, kun olet täysin valveilla? Vai, tuletko Jumalan eteen aamulla rukoillaksesi pyhiä asioita, kun mielesi on täynnä päivän tehtäviä? Vai tuletko hänen luokseen väsyneenä ja uupuneena kiireisen päivän jälkeen, raahautuen hänen läsnäoloonsa?

Rakas lukija, mielesi ja sydämesi pitää olla siellä, missä huulesikin ovat! Jesaja sanoi Herran sanoina: ”Heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi”(Jes.56:7). Ne, jotka tuovat otollisia uhreja ovat niitä, ” jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä” (Jes.56:6).

Tämä otollinen uhri Herran alttarille ei ole raajarikko, puolisydäminen, unisilmäinen, viimeisen minuutin pakollinen uhri. Pikemminkin se tulee sydämestä, jota kuluttaa rakkaus Jeesukseen. Se huutaa jatkuvasti: ”Jumalan tulen luoksesi tänään tunteakseni sinut. Haluan enemmän sinua!”

Herra sanoo niistä, jotka tuovat uhreja: ”Ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani”(Jes.56:7). Hän kuulee rukouksemme ja vie meidät pyhyyden, ilon ja voiman paikalle.

”Autuaat ne, jotka ottavat vaarin hänen todistuksistaan, jotka etsivät häntä kaikesta sydämestänsä”(Ps.119:2).

Sitten kun olet saanut tavaksesi rukoilla ja sulkeutua kaikilta häiriötekijöiltä, Jumala haluaa sinun etsivän häntä koko sydämestäsi: ”Mutta sitten sinä siellä etsit Herraa, sinun Jumalaasi, ja sinä löydät hänet, kun kysyt häntä kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi”(5 Moos.4:29).