TEEN HYVÄÄ ENEMMÄN KUIN ALKUAIKOINANNE

”Ja… teen hyvää vielä enemmän kuin alkuaikoinanne. Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra”(Hes.36:11). Tässä on lupaus Jumalan suurista teoista, suuremmista kuin Helluntai, jotka tapahtuvat näinä viimeisinä päivinä.

Ajattele hengellistä ”alkuaikaasi”, kun olit juuri tullut uskoon. Sinä olit niin onnellinen ja Jeesuksen valtaama. Nyt Jumala sanoo sinulle: ”Teen sinulle vieläkin enemmän hyvää!” Hän on tekevä seurakunnassaan parempia asioita kuin koskaan ennen. Suurempia kuin Punaisen Meren ylittäminen? Parempia kuin tulen lankeaminen taivaasta ja sateen estäminen Elian kautta? Kyllä, Jumalalla on jotakin vielä parempaa.

”Mikä voisi olla parempaa?” kysyt. ”Uskommehan perustuu juuri näille suurille esimerkeille.” Rakas lukija, tulemme näkemään Jeesuksen täydellisimmän ilmestymisen koko ihmiskunnan historiassa. Ihmeen suuruus on tässä: Jumala ottaa kaikkien aikojen, kaikkein saastuneimman, perverssimmän sukukunnan, jolla on historian kovin sydän ja puhdistaa heidät, antaa heille rakastavan sydämen ja tekee heistä lauman.

”Minä lisään heille ihmisiä runsaasti kuin lammaslaumaa. Niin kuin on pyhitettyjen uhrilammasten laumaa…" (Hes.36:37- 38). Jumala on pelastava ”lauman”, suuren ihmisjoukon, miehiä ja naisia. Tulemme näkemään eri elämän alojen syntisiä pelastuvan: juutalaisia, muslimeja, rikkaita, köyhiä, murhaajia, ihmisiä kaikenlaisista taustoista.

Sanot: ” Ei siinä mitään uutta ole. Pahat syntiset ovat aina puhdistuneet Kristuksen kautta. Jumala on tehnyt sitä aina rististä asti.” Totta, mutta muista, että synti lisääntyy: pahuus kasvaa pahemmaksi ja pahemmaksi. Missä synti tulee suureksi, siellä Jumalan armo tulee vielä suuremmaksi.

Punaisen Meren rannalla paholainen lähestyi ja uhkasi suistaa Jumalan kansan mereen. Ero tähän päivään on siinä, että hän on jo voittanut luopuneen kirkon, ottanut vangiksi ja orjuuttanut miljoonia. ”Koska - niin, koska teitä on hävitetty ja poljettu joka taholta, että joutuisitte muiden kansain omaisuudeksi... ja kansan panettelun alaisiksi”(Hes.36:3).

Nytpä Jumala aikoo toimia vain yhden ainoan syyn takia: ”Koska vihollinen on sanonut teistä: 'Kas niin!' ja: 'Ikuiset kukkulat ovat tulleet meille perinnöksi”(Hes.36:2). Saatana ja hänen joukkonsa ovat pilkanneet ja nauraneet, sanoen: ”Me olemme tuhonneet Kristuksen työn maan päältä!” Jumala sanoo: ”Minun nimeni tähden, aion toimittaa valtavan pelastuksen.”

Teillä pitää olla uskoa ymmärtääksenne tämän ihmeen, koska se tulee kirkkohistorian kaikkein tarpeellisimmalla ja kriittisemmällä hetkellä. Jumala saattaa laumansa vaeltamaan vanhurskaasti. Hän toteuttaa sellaisen tuomion, että uskovat kirjaimellisesti halveksivat menneitä syntejään. ”Ja minä lisään teille ihmisiä runsaasti … ne lisääntyvät ja ovat hedelmälliset... teen hyvää vielä enemmän kuin alkuaikoinanne”(Hes.36:10- 11).