EI PUOLISYDÄMISTÄ RUKOUSTA

Herran palvelijana me olemme jatkuvasti vaarassa vihollisen suunnalta. Rakkautemme Jeesukseen on uhka helvetille, emmekä voi tehdä yhtään pyhää työtä kohtaamatta kaikenlaisia Saatanan juonia.

Eräs avioliittoneuvoja soitti minulle äskettäin. ”Minne vain käännynkin seurakunnassa, avioparit päätyvät eroon”, hän sanoi, ”se on juuri nyt kirjaimellisesti ruttona Kristuksen ruumiissa.”

Kuulen kaikenlaisia syitä uskovien kotien sekasortoiseen tilaan: yhteensopimattomuus, keskustelun vähyys, tunteiden puute, uskottomuus. Totuus on kuitenkin, että se on paljon enemmän kuin tätä. Kaiken takana on helvetin hyökkäys Jumalan pyhiä vastaan.

Syy ei-uskovien kotien rikkoutumiseen ei ole mikään salaisuus. Vanhurskaitten kotien keskuudessa sen sijaan on eri syitä. Mieti tätä. Kuinka antautuneet uskovat, jotka vuosikaudet ovat istuneet kuulemassa Jumalan mielen mukaista opetusta, yhtäkkiä menettävät kaiken auktoriteetin kodeissaan? He tietävät aivan hyvin, että Jumalan liiton vala on heidän voimansa. He tietävät, että hän lupaa tuhota kaiken Saatanan voiman, joka kohtaa heitä. Niin, miksi sitten paholainen voittaa? Miksi heidän avioliittonsa ovat jatkuvasti uhan alla?

Uskon, että syynä on se, että ainakin toinen puolisoista on jollakin tavalla avannut oven Saatanan valheelle. Ehkä molemmat ovat tehneet kompromisseja elämässään, tai he ovat laiskistuneet hengellisesti. Ehkä raivostunut paholainen on saanut sillanpääaseman heidän sydämiinsä ja koteihinsa.

Jos nyt olet tällaisen hyökkäyksen kohteena, sinun pitäisi kysyä opetuslasten tavalla: ”Herra, miksi me emme voineet ajaa ulos tuota riivaajaa?” Jeesus vastasi, että riivaajat eivät tottele, kun puolisydämiset panevat kätensä heidän päällensä, kertarukouksena. Sellaisten sillanpääasemat on ojitettu niin syvälle, että niiden ulosajamiseen tarvitaan tueksi rukous ja paasto.

Rukouksen voima on tänä päivänä hämärtynyt seurakunnassa. Verho on laskeutunut miljoonien silmien päälle. Aina kun he kohtaavat vaikeuksia, he kääntyvät viimeisenä Jeesuksen puoleen.. He ovat luopuneet salaisesta rukouskammiosta. Sen sijaan he ovat panneet toivonsa psykologiaan, sielunhoitajiin, kirjoihin, ystäviin, kaikkialle muualle, mutta ei Herraan.

Jos sanot, että avioliittosi on hajalla ja haluat, että se eheytyy, kysyn, kuinka paljon vietät aikaa kahden Jumalan kanssa. Kuinka monta kertaa olet pannut televisiosi kiinni tunniksi vain istuaksesi Jeesuksen edessä ja vuodattaaksesi sydämesi hänelle? Kuinka monta ateriaa olet jättänyt syömättä, jotta voisit paastota avioliittosi puolesta?

”Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras”(Jaak.5:16).