TOTUUDEN NUOLI

Monet uskovat helpottuvat kuullessaan, etteivät he ole mukana Paavalin kuoleman synneissä: ”Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorin tekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avion rikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa?”(1 Kor. 6:9- 10). Monet vilpittömät uskovat yrittävät olla kääntämättä hänen armoaan luvaksi syntiin ja kuitenkin tajuavat, ettei heidän vaelluksensa täytä Hänen pyhää mittaansa.

Kun he lukevat seuraavan jakeen, he tuntevat totuuden pistävän nuolen: ”Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä”(1 Kor.6:11). Yhtäkkiä he muistavat helmasyntinsä, jota eivät ole pystyneet karistamaan yltään. He ajattelevat: ”Hetkinen, minut on vapautettu ja pyhitetty. Miksi en sitten pysty lakkaamaan tästä tavasta? En olekaan oikeasti vapaa.”

Ehkä olet palannut vanhaan himoosi aivan äskettäin. Ehkä olet käynyt Internetin pornosivuilla tai joutunut tekemisiin aviorikoksen tai homoseksuaalisen synnin kanssa. Ehkä olet varastanut jotakin työnantajaltasi tai otat salaa drinkin matkalla työstä kotiin. Mikä huono tapasi onkin, tiedät, ettet ole vapaa juuri sillä alueella.

Älä ihmettele, jos alat tuntea samalla tavalla kuin Daavid. ”Minä muistan Jumalaa ja huokaan; minä tutkistelen, ja minun henkeni nääntyy”(Ps.77:3).

Aina, kun Herra näkee jonkun lapsensa painivan jonkin himon tai kahleen kanssa, hän tulee nopeasti apuun tuomaan meidät takaisin kuuliaisuuden, rauhan ja levon polulle. Miten hän sen tekee? Hän tuo elämäämme olosuhteita, jotka pakottavat meidät kohtaamaan syntimme.

Usein tämä merkitsee sitä, että joudumme syvyyteen, niin kuin Jumala vei Joonan. Hän antaa meidän tuntea hänen moitteensa ja joutua olosuhteittemme nieltäväksi. Siellä pimeimmässä syvyydessä Joona rukoili Jumalaa. Herra vastasi palvelijansa rukoukseen nopeasti, antaen hänelle jälleen siunauksensa ja tahtonsa.