YKSIN USKOSTA

Yksi Uuden Liiton perustavista lupauksista löytyy Jer.31:34: “Sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä”. Paavali lisää Uudessa Testamentissa: ”Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset”(Kol.2:13). Jumala on luvannut meille anteeksiantamuksensa, kaikkiin synteihin.

Kuitenkin tämä lupaus rajoittuu vain tiettyihin ihmisiin. Se sopii vain niihin, joiden synnit ovat murtaneet ja kyllästyttäneet heidät, jotka ovat masentuneet syyllisyyden syvyydestä, ovat kestäneet Pyhän Hengen tutkimisen, ovat katuneet ja kääntyneet uskossa Kristukseen!

Jeesus itse sanoo: ”Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan”(Matt.7:21). Valitettavasti kristittyjen joukot eivät ole ollenkaan huolissaan synneistään. Helmasynnit eivät voisi vähempää kiinnostaa heitä. He ovat vakuuttuneita, että Jumala on niin armollinen ja täynnä armoa, että hän kyllä antaa heille anteeksi, vaikka he uppiniskaisesti jatkavat syntielämäänsä.

Ei ikinä! He ovat suoneet itselleen väärän rauhan, tukahduttaen Pyhän Hengen syytökset, etsinnän ja toiminnan. He ovat etsineet anteeksiantoa, ennen kuin heidän syyllisyytensä on voinut kypsyttää heissä Jumalan mielen mukaista murhetta.
Kuitenkin samaan aikaan, Jumalan anteeksiantamus voidaan ottaa vastaa vain uskon kautta. Emme voi järkeillä sitä pois. Kristuksen lahja meille verensä sovituksessa on niin syvä, niin armollinen ja ihmeellinen, että se on kaiken inhimillisen ymmärryksen yläpuolella. Me voimme tuntea tuomiota, pelkoa ja syyllisyyttä rikkomuksistamme, mutta taivaallinen Isämme seisoo rakastavana meidän vierellämme kaikkina aikoina, valmiina antamaan anteeksi. Kristuksen veri, Isän rakkaus, Herran halu antaa anteeksi, kaikki nämä siunaukset voidaan tuntea vain uskon kautta: ”Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"(Gal.3:11).