ONKO ENÄÄ TOIVOA?

Epätoivoissaan Daavid huudahti: “Herra, kuule minun ääneni. Tarkatkoot sinun korvasi minun rukousteni ääntä”(Ps.130:2). Minusta tämä kuulostaa kuolevan miehen puheelta. Daavid ei lausunut vain ”ajatusrukouksia”. Hän makasi kasvoillaan maassa, murtuneena, katuvana, anoen Jumalalta sydämensä syvyydestä.

Daavid tiesi, että hänen sielunsa tarvitsi huojennusta ja hän kääntyi Jumalan puoleen löytääkseen sen. Hän päätteli: ”Olen niin kurjassa kunnossa, että vain Herra voi auttaa minut tästä. En voi luottaa sielunhoitajiin, ystäviin, en edes perheeseeni. Ainoa toivoni on rukouksessa. Niinpä aion huutaa yötä päivää, kunnes Jumala kuulee minun pyyntöni”.

Monien uskovien avioliitot tarvitsevat huojennusta, jota Daavid etsi. Kaikkialla maassamme näen aviopareja, jotka vaipuvat epätoivon kuiluihin. Puolisot kyllä väittävät rakastavansa toinen toistaan, mutta heidän keskinäinen kanssakäymisensä ei ole edes normaalia. He osoittavat enemmän ystävällisyyttä vieraille kuin toinen toisilleen. Ajan pitkään heidän kotinsa muuttuvat suorastaan ilkeyden syväjäädyttämiksi. He eivät tiedä sitä, mutta he ovat vapaassa pudotuksessa tuhoon. Heidän suhteensa pyörii hyrrän lailla hallitsemattomasti. Olet ehkä itse pudonnut avioliitossasi niin syvälle kuin vain voi. Sinä ja puolisosi olette tömähtäneet pohjalla peruskallioon. Heräätte joka päivä ihmetellen, onko enää toivoa.

Rakas lukija, sinun täytyy herätä tajuamaan tilasi. Jos olet pudonnut mustaan aukkoon, joka on täynnä jumalattomia asenteita, tämä tila ei itsestään heltiä. Jollet toimi, kaikki kääntyy pahemmaksi, kunnes se lopulta tappaa avioliittosi.
Herää nyt Pyhän Hengen ääneen! Avioliitossasi on syntiä, jota sekä sinä että aviopuolisosi olette tehneet. Sitä pitää käsitellä, muuten jäätte pimeän pohjalle ikuisiksi ajoiksi.

Niin, kenelle viet murheesi? Tyhjennätkö reppusi parhaalle ystävällesi? Jos niin teet, rakennatko vain asiaasi puolisoasi vastaan. Jos menet avioliittoneuvojalle, etsitkö oikeastaan vain kaiken lopettamista?
Älä nyt tulkitse väärin minun huomautuksiani. Minä uskon avioliittoneuvontaan. Jos kuitenkin tosissasi haluat päästä ongelman ytimeen, on vain yksi paikka, mihin mennä. Sinun ei tarvitse katsoa sen pidemmälle kuin omaan sydämeesi. Synti on juuri siellä sisälläsi, ja niin kuin Daavid, sinun pitää rukoilla Herralta armoa.