JUMALA ON HYVÄ JA VALMIS ANTAMAAN ANTEEKSI

Monet uskovat hämmentyvät niin kovasti omista epäonnistumisistaan, että he ajan pitkään tuntevat olevansa kaiken avun saavuttamattomissa. Jesaja kirjoitti sellaisista uskovista: ”Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton!”(Jes.54:11).

Muutamat suuttuvat Jumalalle. He eivät jaksa odottaa Hänen toimiaan ja he huutavat syyttäen: ”Herra, missä sinä olit, kun tarvitsin sinua? Minä pyysin vapahdusta, mutta sinä et koskaan vastannut. Olen tehnyt kaiken niin kuin pitikin enkä siltikään ole vapaa. Olen väsynyt katumukseen ja rukoukseen, kun en koskaan näe muutosta”. Monet sellaiset uskovat lannistuvat, lakkaavat yrittämästä ja antautuvat himonsa valtaan.

Toiset putoavat hengellisen apatian sumuun. He ovat vakuuttuneita siitä, että Jumala ei enää välitä heistä. He sanovat itselleen: "Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta"?(Jes.40:27). "Herra on minut hyljännyt, Herra on minut unhottanut"(Jes.49:14).

Silti monet päätyvät katsomaan vain syntiään, yrittävät pitää itseään jatkuvassa synnintunnossa. Tämä sitten aiheuttaa vain sen, että he menevät aivan sekaisin ja itkevät: ”Niin, rikoksemme ja syntimme ovat meidän päällämme, ja me riudumme niiden tähden. Kuinka me voisimme pysyä elossa?”(Hes.33:10). Tosiasia on, että synnintunto ei ole minkään loppu. Kun syyllisyys ja synnin suru nöyryyttää meitä, meidän ei pidä jäädä noihin tuntoihin. Niiden on määrä vain ajaa meidät omien keinojemme loppuun ja ristin voittoon.

Kaiken itkemisensä ja Herralle huutonsa jälkeen Daavid päättää todistukseen: ”Mutta sinun tykönäsi on anteeksiantamus, että sinua peljättäisiin”(Ps.130:4). Pyhä Henki alkoi vuodattaa hänen sieluunsa muistoja Jumalan armosta. Hän muisti kaiken, mitä hän oli oppinut Isän anteeksi antavasta luonteesta. ”Mutta sinä olet anteeksiantava Jumala, armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa”(Neh.9:17).

Pian Daavid riemuitsi, muistuttaen itseään: ”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutava”(Ps.86:5).