KERSKUMISENARVOINEN TODISTUS by Gary Wilkerson

Elämme ajassa, jolloin Raamatun ennustukset tulevat näkyviin. Paavali kirjoitti, että näinä viimeisinä päivinä tulee maan päälle vaarallisia aikoja (ks. 2 Tim.3:1). Juuri nyt tapahtuu asioita, joita emme olisi voineet kuvitella muutama vuosi sitten.

Jeesus ennusti, että ihmisistä tulisi itserakkaita, rahaa rakastavia, vihamielisiä ja röyhkeitä. Tänä päivänä kansamme johtajat eivät pysty sopimaan perusasioista. Jos jollakin on otsaa mainita sana synti, häntä nimitellään suvaitsemattomaksi ja hänet hyljätään porukoista. Kun Jumala sana siirretään kulttuurista syrjään, synti pääsee enemmän esiin.

Pastorit kohtaavat hengellistä pommitusta. Viikko viikon jälkeen kuulen uutisia siitä, että se ja se avioliitto on hajoamassa. Lapset viiltelevät itseään itseinhossa. Huumeet ovat levinneempiä kuin koskaan ennen. Avunantajia on vähemmän, kun joka kuukausi n. tuhat viisisataa pappia lopettaa työnsä.

Kristuksen ruumina emme voi ohittaa näitä asioita. Vanha Testamentti puhuu Isaskarin pojista, ryhmästä, jolla oli tieto ajoista ja käsitti, mitä pitää tehdä (ks.1 Aik.12:32). Voiko samaa sanoa Kristuksen ruumiista tänä päivänä? Jos mietimme aikoja, tiedämme, että nyt ei ole varaa velttoiluun. Meidän täytyy ymmärtää, ettei seurakunta voi olla vain tavallinen liikeasia. Jeesus sanoi tietyistä riivaajista: ”Tätä lajia ei ulos muuta kuin rukouksella ja paastolla” (Matt.17:21). Näinä aikoina meidän pitää rukoilla palavina, koska tilanne on todella vakava, jos ei hengellistä muutosta tapahdu.

Keskellä pimeyttä Jeesus kutsuu meidät olemaan valona. Tällaista aikaa varten on olemassa sana: ”Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa”(1 Joh.4:4). Jumala on tehnyt ihmeellisiä tekoja kansansa elämässä, ja jokainen meistä on kutsuttu julistamaan hänen kirkkauttaan kerskauksenarvoisella todistuksella.
Millainen se on? Viittaan tällaiseen kerskaukseen: ”Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra”(2 Kor.10:17). Jotta voisimme kerskata sillä tavalla, mitä Paavali kuvaa, meillä pitää olla Jumalan kirkkauden arvoinen kerskaus.