ILON JA JUHLINNAN HENKI

”Ja hän sanoi vielä heille: ’Menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei ole mitään valmistettuna, sillä tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme. Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne.’
Myös leeviläiset rauhoittivat kaikkea kansaa ja sanoivat: ’Olkaa hiljaa, sillä tämä päivä on pyhä; älkää olko murheelliset’ "(Neh.8:10 - 11).

Missä Jumalan Sanan rakkaus on uudistettu, ja tulokseksi on tullut katumus, siellä nousee esiin aina valtava ilon ja juhlinnan aalto. Tänä päivänä maassamme on kuitenkin kikkailuiloa ja väärää juhlimista. Se on oman itsen ja epäjumalanpalveluksen juhlaa: tanssimista kultaisen vasikan ympärillä! Me tarvitsemme suurta erottamisen lahjaa tietääksemme, mikä ero on todellisella parannuksen ilolla ja epäjumalan palvelijoiden väärällä iloitsemisella.
Mooseksen ja Joosuan tullessa alas vuorelta leiristä kuului kovaa huutoa: "Se ei ole voittajien huutoa, eikä se ole voitettujen huutoa "(2 Moos.32:18). He huusivat, lauloivat ja tanssivat, ja Mooses tiesi heti, että se oli lihallista. Hän tiesi, että he olivat jäykkäniskainen ja kapinoiva kansa, täynnä himoja, irstautta, alastomuutta ja aistillisuutta. Se oli epäjumalanpalvojien huutoa!

Tunnistatko sinä eron? Jos Lakia ei julisteta synnintunnon synnyttämiseksi, ei ole itkua tai kasvoilleen lankeamista. Jos ei ole Jumalan moitteen Sanan rakkautta, ei parannuksen tekoa, silloin ei ole myöskään hengellistä huutoa, hengellistä laulua! Ole varuillasi! Saatat jäädä kiinni epäjumalanpalvelijan laulujen laulamisesta.

Miksi tässä Nehemian kertomassa herätyksessä syntyi sellainen suuri onnellisuus, sellainen juhlallinen ilon henki? ”Sillä he olivat ymmärtäneet, mitä heille oli julistettu”(Neh.8:12). Toisin sanoen, he huomasivat eron, ottivat siitä vaarin ja tottelivat!